Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Vreedzame Krijger weer terug in Venlo

Geplaatst opzaterdag 15 december 2018 - 16:33

De Vreedzame Krijger is terug in Venlo. Het kunstwerk is na ruim drie jaar afwezigheid weer op de Maasboulevard teruggezet.

Drie jaar geleden werd het beeld weggehaald omdat de gemeente en de kunstenaar Rik van Rijswick het niet eens konden worden over de prijs.

Verjaardagscadeau
Mede dankzij de inzet van Venloosch Vastelaoves Gezelschap Jocus is het beeld weer terug. Het Venloosch Vastelaoves Gezelschap viert dit jaar zijn 176 jarig bestaan (16x11) en ziet het terugkeren van de Vreedzame Krijger als een verjaardagscadeau aan de Venlonaren. "Dit is fantastisch. De mensen in Venlo omarmden dit kunstwerk altijd. En het was de afgelopen drie jaar een lang gekoesterde wens om het kunstwerk weer terug te laten keren op de Maasboulevard", zegt Jocus-voorzitter Roel Versleijen.

Boodschap
Kunstenaar Rik van Rijswick is verheugd dat zijn kunstwerk weer op devertrouwde plek in Venlo staat. De Vreedzame Krijger straalt volgens van Rijswick een boodschap uit waar de Venlonaren iets aan kunnen hebben. "Stop! Tot hier en niet verder! Dat is de boodschap die de Vreedzame Krijger heeft. Het moet de mensen doen beseffen dat je soms je grenzen wat duidelijker moet aangeven en wat meer tot rust moet komen", zegt de kunstenaar.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Win een gigantische eenhoorn
Uitgelicht
Win een gigantische eenhoorn!

L1 knalt de zomer in! Op vrijdag 19 juli vieren we vanaf 06:00 op L1 Radio het begin van de Bouwvakvakantie. Met een barbecue, ijscoman en een Kop van Jut. En de hoofdprijs: een gigantisch opblaasbaar eenhoorneiland!

Kom gezellig langs bij de L1-studio aan de Ambyerstraat Zuid 77B in Maastricht-Amby en sla je slag!

Kom 19 juli langs bij L1
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!

Meest gelezen