Overslaan en naar de inhoud gaan

Vreedzame Krijger weer terug in Venlo

Geplaatst opzaterdag 15 december 2018 - 16:33

De Vreedzame Krijger is terug in Venlo. Het kunstwerk is na ruim drie jaar afwezigheid weer op de Maasboulevard teruggezet.

Drie jaar geleden werd het beeld weggehaald omdat de gemeente en de kunstenaar Rik van Rijswick het niet eens konden worden over de prijs.

Verjaardagscadeau
Mede dankzij de inzet van Venloosch Vastelaoves Gezelschap Jocus is het beeld weer terug. Het Venloosch Vastelaoves Gezelschap viert dit jaar zijn 176 jarig bestaan (16x11) en ziet het terugkeren van de Vreedzame Krijger als een verjaardagscadeau aan de Venlonaren. "Dit is fantastisch. De mensen in Venlo omarmden dit kunstwerk altijd. En het was de afgelopen drie jaar een lang gekoesterde wens om het kunstwerk weer terug te laten keren op de Maasboulevard", zegt Jocus-voorzitter Roel Versleijen.

Boodschap
Kunstenaar Rik van Rijswick is verheugd dat zijn kunstwerk weer op devertrouwde plek in Venlo staat. De Vreedzame Krijger straalt volgens van Rijswick een boodschap uit waar de Venlonaren iets aan kunnen hebben. "Stop! Tot hier en niet verder! Dat is de boodschap die de Vreedzame Krijger heeft. Het moet de mensen doen beseffen dat je soms je grenzen wat duidelijker moet aangeven en wat meer tot rust moet komen", zegt de kunstenaar.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen