Overslaan en naar de inhoud gaan

Vredesmonument Heythuysen net op tijd hersteld

Geplaatst opdinsdag 2 mei 2017 - 16:41

Het vredesmonument in Heythuysen is weer in ere hersteld. Net op tijd voor de dodenherdenking op 4 mei. Bronsdieven hadden eind maart drie plaquettes gestolen.

Bij het monument worden 44 burgerslachtoffers herdacht die stierven tijdens de Tweede Wereldoorlog. De meesten kwamen om het leven tijdens bombardementen van de geallieerden.

Verankerd
Om diefstal in de toekomst te voorkomen lag het voor de hand om te kiezen voor kunststof plaquettes. Maar de gemeente Leudal wilde per se bronzen platen op het monument. Die zijn nu op een speciale manier verankerd om nieuwe diefstal te voorkomen.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Schrikdraad moet vredesmonument beveiligen
Leudal wil vernield vredesmonument snel herstellen
Beloning voor gouden tip na sieradenroof in Heythuysen
Inbraken in centrum van Heythuysen
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen