AMO Venray van start (19 okt 2020)

Nieuwe militaire opleiding Venray van start

Ruim dertig rekruten zijn maandag van start gegaan met een nieuwe militaire opleiding bij het Defensie Grondgebonden Luchtverdedigingscommando in Venray.

nerts, nertsen, nertsenfokkerij, nertsenhouderij, nertsenboerderij, pelsdier, pelsdieren, bontjas (stock)
Opnieuw nertsen besmet met corona op Limburgse fokkerijen

Opnieuw zijn bij nertsen op twee Limburgse fokkerijen besmettingen met het coronavirus ontdekt. Het gaat om bedrijven in Vredepeel en Sevenum.

ANP-323936358 (1)
Opgelet: trajectcontrole op N277 vanaf 5 oktober actief

De trajectcontrole op de N277 tussen Vredepeel en Ysselsteyn wordt vanaf maandag 5 oktober geactiveerd. Hardrijders krijgen vanaf dat moment een boete thuisgestuurd.

Werven van soldaten in Vredepeel
Militair in 1 dag, het kan nu op kazerne Vredepeel

's Ochtends de kazerne binnengaan als burger en aan het eind van de dag met een arbeidscontract naar buiten lopen. Het lukt Ricardo Eeren uit Mook. De 27-jarige beveiliger meldde zich aan voor het experiment met de verkorte sollicitatie bij Defensie en zag zijn grote droom in vervulling gaan.

De nertsen in Ysselsteyn worden vanaf vrijdag geruimd
Weer een Limburgs nertsenbedrijf besmet met coronavirus

Bij een nertsenfokkerij in Vredepeel zijn besmettingen met Covid-19 vastgesteld. Alle nertsen (zo'n 6.000 moederdieren) zullen zo spoedig mogelijk geruimd worden.

Ruiming nertsenfokkerij Ysselsteyn - 8 jun 2020
Advies: alle nertsen ruimen als besmettingen aanhouden

Als er na half augustus nieuwe besmettingen op nertsenhouderijen worden gemeld, moet het kabinet overgaan op het preventief ruimen van alle bedrijven in de sector. Dat adviseren de experts van het Outbreak Management Team Zoönosen (OMT-Z).

nerts, nertsen, nertsenfokkerij, nertsenhouderij, nertsenboerderij, pelsdier, pelsdieren, bontjas (stock)
Nieuwe besmettingen op Limburgse nertsenfarms

Opnieuw zijn bij nertsenbedrijven in Limburg besmettingen vastgesteld met het coronavirus. Het gaat om een bedrijf in Ospel (met 6400 moederdieren) en een bedrijf in Vredepeel (met 12.500 moederdieren).

Wethouder Loonen (Venray) en gedeputeerde Dritty
Scholen gemeente Venray omgebouwd tot appartementen

Drie leegstaande schoolgebouwen in Geijsteren, Veulen en Vredepeel worden verbouwd tot sociale huurappartementen voor senioren en starters op de woningmarkt.

Kattenbakvulling, zeoliet, uitspoeling nitraat op grasland verminderen (stock)
'Kattenbakvulling' als wapen tegen nitraat in de bodem

'Kattenbakvulling' lijkt een goede manier om de uitspoeling van nitraat op grasland fors te verminderen.

stock drone
Basis Vredepeel is hoofdkwartier drone-bestrijding

Ze hadden al verstand van luchtafweer in Vredepeel, maar de dreiging bestaat in 2020 niet meer alleen uit vliegtuigen en raketten. Drones zijn in opmars. En die worden steeds kleiner en sneller, terwijl de gebruikers steeds inventiever worden.

Overzicht
Uitgelicht
Win €5.000,- advertentietegoed bij L1/1Limburg

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (27-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 5.000 euro aan gratis advertentietegoed te winnen!
Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1.nl of 1Limburg (website/app).

Maak kans op €5.000,- advertentietegoed
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!
Uitgelicht
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Kim Vaessen uit Sittard.

Een heel bijzonder jaar dat voor altijd herinnerd zal worden. We houden continu rekening met corona. Zowel nu als tijdens de vastelaovend zelf. Er zullen geen grote publieksevenementen zijn dit jaar, maar voor de vastelaovesliefhebber is er genoeg te beleven bij L11 Alaaf. En daar past absoluut een Vastelaovesgezicht bij.

Klein, intiem, soms spontaan en heel veel mooie herinneringen ophalen... Veer laote dich neet in de steek.

Bekijk hier meer over het Vastelaovesgezicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten