Overslaan en naar de inhoud gaan

Vragen in Staten over Roermondse jaarrekening

Geplaatst opvrijdag 7 september 2018 - 14:55

Drie oppositiepartijen in het Limburgs Parlement willen opheldering over de tegenstrijdige conclusies van de Roermondse burgemeester Rianne Donders en wethouder Frans Schreurs van financiën.

Zij hadden beiden een andere verklaring over goedkeuring van de de jaarrekening voor 2017.

Goedgekeurd
De jaarrekening, een soort verantwoording over de begroting, moest voor 15 juli bij de provincie liggen. Inclusief een verklaring van de accountant. Maar begin juli bleek die verklaring er nog niet te zijn. Toch stelde de burgemeester Donders voor om jaarrekening onder voorbehoud toch al goed te keuren. Zij had na een telefoontje met de Provincie begrepen dat dit kon, zo vertelde zij.

Afgekeurd
Wethouder
Schreurs verklaarde later in de vergadering juist dat uit het contact dat hij had gehad met de Provincie was gebleken dat het nog niet kon. Hij pleitte er daarna voor om 'de zuivere weg te volgen' en in een extra raadsvergadering de jaarrekening pas goed te keuren als de accountantsverklaring er lag. Dat gebeurde vervolgens op 12 juli.

Opheldering
​DeVolkspartij Limburg, Partij voor de Dieren (PvdD) en 50Plus vinden het maar een vreemde gang van zaken. Zij eisen opheldering over wie van de twee het nu bij het rechte eind had, de burgemeester of de wethouder.

Heb jij een hele schattige hond, kat of ander huisdier? Stuur dan jouw allermooiste foto in voor onze fotowedstrijd.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen