Overslaan en naar de inhoud gaan

Vragen over diversiteitsbeleid provincie

Geplaatst opzondag 27 november 2016 - 14:09

Drie oppositiepartijen in het Limburgs Parlement hebben weinig vertrouwen in de beloofde grotere diversiteit in het personeelsbestand van de provincie.

In schriftelijke vragen wijzen Volkspartij Limburg, 50Plus en Partij voor de Dieren op de personalia van zestien nieuwe medewerkers in het personeelsblad van de provincie in september. Dertien daarvan komen uit Zuid-Limburg, aldus de drie eenmansfracties.

Diverser
Ze vinden dat in strijd met de belofte van CDA-gedeputeerde Ger Koopmans. Die zei in juni dat "het allemaal wel wat diverser mag wat betreft verdeling over de provincie, de verhouding jong-oud en de afkomst van het ambtenarenkorps." Zo werken er bij de provincie nogal wat 'Sjengen', 200 op een totaal van 900, was de boodschap van Koopmans toen.

Exacte cijfers
Daarom willen Volkspartij Limburg, 50Plus en Partij voor de Dieren exacte cijfers over de maanden juli tot en met september. Daarbij moeten de sollicitanten opgesplitst worden naar Noord-, Midden- en Zuid-Limburg. Ook vragen de drie partijen of de provincie wat doet met de campagne van de landelijke overheid om 'open te staan' voor 50-plussers.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen