Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Vrachtwagenchauffeurs maken vaak brokken in Limburg

Geplaatst opdonderdag 12 juli 2018 - 18:01

Op snelwegen in en rond Limburg is er relatief vaak sprake van ongelukken en pechgevallen met vrachtwagens. Dat blijkt uit cijfers van de transportsector.

Vooral op de A2 rond Eindhoven, de A67 van en naar Venlo en de A2 tussen Born en Urmond maken vrachtwagens vaak brokken of stranden truckers met pech. Die stukken snelweg staan in een landelijke top 25 met de meeste incidenten.

Landelijk zwaartepunt
Het landelijke zwaartepunt ligt vlak over de provinciegrens op de A2 op knooppunt De Hogt/Leenderheide bij Eindhoven. Ook de nummers twee (A2, De Hogt/Batadorp) en zes (A67, Geldrop/Someren) vinden we terug vlak over de provinciegrens. Verder zijn de A2 tussen Born en Urmond (14), de A67 tussen Leenderheide en Geldrop (15), de A2 tussen Leenderheide en Valkenswaard (23) en de A67 tussen Asten en Liessel (24) terug te vinden in de top 25.

Foto: L1

Buitenlandse chauffeurs
Vrachtwagens zijn landelijk steeds vaker betrokken bij ongelukken en pechgevallen. In 40 procent van de gevallen is een buitenlandse vrachtwagenchauffeur daarbij betrokken. En dat terwijl dertien procent van de vrachtwagens op de Nederlandse wegen een buitenlands kenteken heeft. Het gaat vooral om Polen, Duitsers en Roemenen.

Brancheorganisatie Transport en Logistiek Nederland (TLN) wil een onderzoek naar de toename van het aantal ongelukken en pechgevallen. Ook wil TLN weten waarom er zoveel buitenlandse chauffeurs bij betrokken zijn.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
Beddenspeciaalzaak viert jubileum met hoge kortingen op topmerken

Ruwette bestaat 50 jaar. Een halve eeuw. Een gouden moment. En dat vieren we graag met u!
Wij geven van 6 t/m 29 september op ons hele assortiment 19,68% korting.
Gebruik de kortingscode: ‘goud’ in uw winkelmandje en profiteer direct.

Bekijk hier de aanbieding!
Uitgelicht
Nieuw bij L1: L1mburg Centraal

Met trots presenteert L1 haar nieuwste tv-programma: L1mburg Centraal. Ons nieuws, jouw verhaal.

Dagelijks live om 17:30 op L1 TV.

Klik hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wat is jouw favoriete Nederlandstalige liedje?

Kies jouw drie favorieten uit de lijst van 100 nummers die is samengesteld door 40 Nederlandse en Vlaamse kenners. Het enige Limburgse nummer dat nu erbij staat is "De Peel In Brand" van Rowwen Hèze. Je mag natuurlijk ook nog een eigen suggestie indienen.

Laten we Limburg zo hoog mogelijk in de lijst stemmen!

Stem nu op De Lage Landenlijst
Uitgelicht
Wat is het leukste huisdier van Limburg? Stem nu!

Speciaal voor dierendag willen we onze huisdieren weer in het zonnetje zetten. Stem nu op een foto van je favoriete hond, kat of ander huisdier!

De afgelopen weken hebben we ruim 1.700 leuke, schattige en stoere dierenfoto's ontvangen. Tot en met maandag 1 oktober 15:00 uur kun je stemmen op jouw favoriete foto.

Stem op de leukste foto
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen