Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Vrachtwagenchauffeurs maken vaak brokken in Limburg

Geplaatst opdonderdag 12 juli 2018 - 18:01

Op snelwegen in en rond Limburg is er relatief vaak sprake van ongelukken en pechgevallen met vrachtwagens. Dat blijkt uit cijfers van de transportsector.

Vooral op de A2 rond Eindhoven, de A67 van en naar Venlo en de A2 tussen Born en Urmond maken vrachtwagens vaak brokken of stranden truckers met pech. Die stukken snelweg staan in een landelijke top 25 met de meeste incidenten.

Landelijk zwaartepunt
Het landelijke zwaartepunt ligt vlak over de provinciegrens op de A2 op knooppunt De Hogt/Leenderheide bij Eindhoven. Ook de nummers twee (A2, De Hogt/Batadorp) en zes (A67, Geldrop/Someren) vinden we terug vlak over de provinciegrens. Verder zijn de A2 tussen Born en Urmond (14), de A67 tussen Leenderheide en Geldrop (15), de A2 tussen Leenderheide en Valkenswaard (23) en de A67 tussen Asten en Liessel (24) terug te vinden in de top 25.

Foto: L1

Buitenlandse chauffeurs
Vrachtwagens zijn landelijk steeds vaker betrokken bij ongelukken en pechgevallen. In 40 procent van de gevallen is een buitenlandse vrachtwagenchauffeur daarbij betrokken. En dat terwijl dertien procent van de vrachtwagens op de Nederlandse wegen een buitenlands kenteken heeft. Het gaat vooral om Polen, Duitsers en Roemenen.

Brancheorganisatie Transport en Logistiek Nederland (TLN) wil een onderzoek naar de toename van het aantal ongelukken en pechgevallen. Ook wil TLN weten waarom er zoveel buitenlandse chauffeurs bij betrokken zijn.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
De Bijenkorf Maastricht is nu nog mooier

In het voorjaar van 2018 werd de Bijenkorf Maastricht al vernieuwd met de transformatie van de afdeling damesschoenen en lederwaren. Precies op tijd voor de feestdagen is nu ook de afdeling cosmetica op de parterre helemaal vernieuwd en mooier dan ooit. De cosmetica-afdeling is flink uitgebreid in zowel ruimte als merken, waarbij NARS een opvallende nieuwkomer is.

Bekijk hier de nieuwe Bijenkorf in Maastricht
Uitgelicht
L1 Samen voor de Voedselbank, ook in 2018!

Net als de afgelopen vier jaar slaat L1 ook dit jaar weer de handen ineen om de Voedselbank te helpen met het inzamelen van lang houdbare levensmiddelen.

De actie vindt plaats van woensdag 5 december tot en met donderdag 13 december. In die periode staan alle kanalen van L1, van radio tot TV en online, weer in het teken van de actie ‘L1 Samen voor de Voedselbank’

Meld ook je actie aan
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen