Overslaan en naar de inhoud gaan

Vrachtwagenchauffeur dodelijke crash had teveel gedronken

Geplaatst opdonderdag 28 december 2017 - 10:19

De vrachtwagenchauffeur die op de Duitse A61 een politieagente doodreed, had teveel gedronken.

Hij had tussen de 8 en 14 glazen alcohol op, goed voor meer dan twee promille aan alcohol in zijn bloed, zo meldt de Duitse politie.

Stilstaande politiewagen
De vrachtwagen viel al op de A74 bij Venlo op vanwege zijn rijgedrag. De Nederlandse politie alarmeerde de Duitse collega's, toen de Oekrainse chauffeur de grens naderde. Op de A61 bij Viersen ging het mis. Daar klapte de vrachtwagen op een stilstaande politiewagen.

Lees ook: Vrachtwagen rijdt over de grens in op agenten: 1 dode

Een 23-jarige vrouwelijke agent kwam om het leven. Twee andere agenten raakten zwaargewond. Een van hen verkeert nog in levensgevaar.

Zwaailicht
De Duitse agenten stonden met hun voertuig met ingeschakeld zwaailicht langs de snelweg, die in het verlengde ligt van de A74 tussen Tegelen en de Duitse grens. De A74 heeft geen op- of afritten.

De 48-jarige chauffeur raakte zelf ook gewond. Hij zit in de cel.

Getuige
Een 40-jarige automobilist uit Nederland was getuige van de crash. Hij had alarm geslagen over de vrachtwagen en reed nog steeds achter het voertuig toen deze crashte.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen