Overslaan en naar de inhoud gaan

Vrachtwagen brengt 'nieuwe' stoomloc naar Simpelveld

Geplaatst opdinsdag 15 december 2015 - 9:59

De Zuid-Limburgse Stoomtrein Maatschappij in Simpelveld krijgt maandag een nieuwe stoomlocomotief in haar collectie.

Dat meldt de historische treincollectie op Facebook. Met de locomotief zijn er in Simpelveld weer twee operationele stoomlocomotieven te vinden.

Dieplader
De in Duitsland gebouwde locomotief staat nu nog bij de Veluwsche Stoomtrein Maatschappij in Beekbergen. Met een dieplader wordt 's middags eerst de tender, de wagon voor de kolen, naar Simpelveld gebracht. In de loop van de nacht volgt dan de locomotief zelf.

Lees ook: 'Nieuwe' stoomlocomotief voor Miljoenenlijn

Eerst Duits, dan Russisch
De loc met serienummer 53-532 is ruim 70 jaar oud, en werd tijdens de Tweede Wereldoorlog gebouwd voor het Duitse leger. Na de oorlog werd de locomotief eerst in gebruik genomen door het Russische leger, om in de jaren '60 naar Oost-Duitsland te gaan. Sinds 1994 is de trein in Nederland.

Eigenaar van de loc is de Veluwsche Stoomtrein Maatschappij in Beekbergen. De ZLSM krijgt de locomotief in bruikleen.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Miljoen voor opknapbeurt stoomtrein-spoor
Oude mijnlocomotief afgeleverd bij Miljoenenlijn ZLSM
'Nieuwe' stoomlocomotief voor Miljoenenlijn
Weken werk aan Miljoenenlijn na ontsporing
Overzicht
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen