Overslaan en naar de inhoud gaan

Vrachtwagen brengt 'nieuwe' stoomloc naar Simpelveld

Geplaatst opdinsdag 15 december 2015 - 9:59

De Zuid-Limburgse Stoomtrein Maatschappij in Simpelveld krijgt maandag een nieuwe stoomlocomotief in haar collectie.

Dat meldt de historische treincollectie op Facebook. Met de locomotief zijn er in Simpelveld weer twee operationele stoomlocomotieven te vinden.

Dieplader
De in Duitsland gebouwde locomotief staat nu nog bij de Veluwsche Stoomtrein Maatschappij in Beekbergen. Met een dieplader wordt 's middags eerst de tender, de wagon voor de kolen, naar Simpelveld gebracht. In de loop van de nacht volgt dan de locomotief zelf.

Lees ook: 'Nieuwe' stoomlocomotief voor Miljoenenlijn

Eerst Duits, dan Russisch
De loc met serienummer 53-532 is ruim 70 jaar oud, en werd tijdens de Tweede Wereldoorlog gebouwd voor het Duitse leger. Na de oorlog werd de locomotief eerst in gebruik genomen door het Russische leger, om in de jaren '60 naar Oost-Duitsland te gaan. Sinds 1994 is de trein in Nederland.

Eigenaar van de loc is de Veluwsche Stoomtrein Maatschappij in Beekbergen. De ZLSM krijgt de locomotief in bruikleen.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Miljoen voor opknapbeurt stoomtrein-spoor
Oude mijnlocomotief afgeleverd bij Miljoenenlijn ZLSM
'Nieuwe' stoomlocomotief voor Miljoenenlijn
Weken werk aan Miljoenenlijn na ontsporing
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen