Overslaan en naar de inhoud gaan

Vrachtwagen botst met trein: treinverkeer tot vrijdag plat

Geplaatst opdonderdag 3 september 2020 - 17:18

Het treinverkeer tussen Roermond en Weert ligt tot vrijdagochtend stil door een aanrijding tussen een vrachtwagen en een trein.

Het ongeluk gebeurde rond 17.00 uur op de spoorweg aan de Brandeweijer in Roermond.

Treinverkeer stil
De vrachtwagen kwam om nog onduidelijke reden vast te zitten tussen de slagbomen op de overweg. De chauffeur stapte nog uit om de trein te waarschuwen, maar die kon niet meer op tijd remmen. Zowel de vrachtwagen, die rollen papier vervoerde, als de locomotief liepen grote schade op.

Video: Fer Traugott

Gewond
Volgens de politie raakten twee inzittenden van de trein lichtgewond. Ze worden voor nekklachten behandeld door ambulancepersoneel. Een vrouw werd uiteindelijk voor de zekerheid overgebracht naar het ziekenhuis.

Evacuatie
Rond 18.30 uur zal begonnen worden met de evacuatie van passagiers van de trein. Die zullen met bussen worden overgebracht naar het dichtstbijzijnde station.

Bergen
De bergingswerkzaamheden zullen de hele nacht nog duren. De NS laat weten dat het treinverkeer tot minstens 11.00 uur vrijdagochtend in beide richtingen stilligt tussen Weert en Roermond.

Tour de L1mbourg iedere dag om 18:30 live vanuit een andere Limburgse gemeente. Bekijk hier alle locaties.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen