Overslaan en naar de inhoud gaan

Vrachtwagen botst met trein: treinverkeer tot vrijdag plat

Geplaatst opdonderdag 3 september 2020 - 17:18

Het treinverkeer tussen Roermond en Weert ligt tot vrijdagochtend stil door een aanrijding tussen een vrachtwagen en een trein.

Het ongeluk gebeurde rond 17.00 uur op de spoorweg aan de Brandeweijer in Roermond.

Treinverkeer stil
De vrachtwagen kwam om nog onduidelijke reden vast te zitten tussen de slagbomen op de overweg. De chauffeur stapte nog uit om de trein te waarschuwen, maar die kon niet meer op tijd remmen. Zowel de vrachtwagen, die rollen papier vervoerde, als de locomotief liepen grote schade op.

Video: Fer Traugott

Gewond
Volgens de politie raakten twee inzittenden van de trein lichtgewond. Ze worden voor nekklachten behandeld door ambulancepersoneel. Een vrouw werd uiteindelijk voor de zekerheid overgebracht naar het ziekenhuis.

Evacuatie
Rond 18.30 uur zal begonnen worden met de evacuatie van passagiers van de trein. Die zullen met bussen worden overgebracht naar het dichtstbijzijnde station.

Bergen
De bergingswerkzaamheden zullen de hele nacht nog duren. De NS laat weten dat het treinverkeer tot minstens 11.00 uur vrijdagochtend in beide richtingen stilligt tussen Weert en Roermond.

Tour de L1mbourg iedere dag om 18:30 live vanuit een andere Limburgse gemeente. Bekijk hier alle locaties.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen