Overslaan en naar de inhoud gaan

Vrachtvluchten MAA gekelderd na beperking landingsbaan

Geplaatst opdonderdag 22 augustus 2019 - 18:56

Het aantal vrachtvluchten op Maastricht Aachen Airport is sinds april van dit jaar met tien procent afgenomen.

Dat laat het vliegveld weten aan de provincie.

Afname
Reden voor de afname is volgens het vliegveld dat het niet meer de volledige landingsbaan mag gebruiken. De startbaan is 2750 meter lang, maar daar mag officieel maar 2500 meter van gebruikt worden.

Gedogen
Het vliegveld maakte desondanks tijdelijk gebruik van de volledige lengte, omdat het in afwachting was van de beslissing over een vergunning hierover. Op 1 april verviel die gedoogconstructie, maar de provincie was benieuwd wat dit concreet voor het vliegveld zou betekenen.

Afgehaakt
MAA liet donderdag weten dat twee bedrijven door de landingsbaanrestricties zijn afgehaakt; Skygate met twee vluchten per week op Siberië en Turkish Airlines, dat een keer per week op Chicago vloog. Ook is er een geplande samenwerking met vluchten op Dubai niet doorgegaan. Dat betekent een afname van tien procent van het aantal vrachtvluchten per week.

Het vliegveld laat weten dat het vindt door de verkorte landingsbaan beperkt te worden in het aantrekken van nieuwe vrachtairlines

Cultura Nova volg je bij L1!
Ga naar L1.nl/CulturaNova

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen