Overslaan en naar de inhoud gaan

Vrachtvlieger Qatar neemt MAA vast op in routenetwerk

Geplaatst opwoensdag 7 april 2021 - 6:10

Maastricht Aachen Airport maakt vanaf deze week officieel deel uit van het vaste routenetwerk van vrachtvlieger Qatar Airways.

Dat maakte de luchthaven deze week bekend.

Zomerschema
Tot nu toe gold MAA enkel als uitwijkluchthaven voor de maatschappij uit de Qatar, maar met ingang van het zogenoemde zomerschema komt Qatar vast aanvliegen op het Limburgse vliegveld. Dat betekent concreet dat er wekelijks elf vluchten van Qatar Airways MAA zullen aandoen.

Vracht
Die vluchten worden volgens het vliegveld met een relatief nieuwe vloot met nieuwere generatie stille motoren uitgevoerd. Het type vracht dat naar MAA zal komen, is heel divers: van medische benodigdheden en high-tech tot bloemen en groenten.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen