Overslaan en naar de inhoud gaan

Vrachtvlieger Emirates strijkt neer op Maastricht Airport

Geplaatst opmaandag 11 december 2017 - 14:15

Luchtvrachtmaatschappij Emirates Skycargo begint in februari met een lijndienst naar Maastricht Aachen Airport.

Dat meldt Nieuwsblad Transport.

Zeven vluchten
De Arabische maatschappij begint met drie vluchten per week, met de bedoeling dat in maart al uit te breiden naar zeven wekelijkse vluchten van en naar Dubai. De overstap heeft niks te maken met het groen licht om de volledige start- en landingsbaan te gebruiken. Voor vluchten naar Dubai is de 'oude' lengte van 2500 meter genoeg, de volledige lengte van 2750 meter is nodig voor volgeladen vrachtvliegtuigen met verre bestemmingen als New York of China.

Lees ook: Meer vliegverkeer in Beek door langere baan

Groei
Na Saudia Cargo, Silkway en Skygate is Emirates de vierde vrachtvervoerder die dit jaar ervoor koos om op Maastricht te vliegen. De hoeveelheid vracht die maandelijks op de luchthaven in Beek wordt verwerkt is daardoor gestegen van 4000 naar 15.000 ton per maand.

Schiphol
​Emirates is een van de maatschappijen die dit jaar te horen kregen dat ze minder gebruik mogen maken van Schiphol. De Amsterdamse luchthaven heeft vrachtmaatschappijen gekort, zodat er daar meer ruimte is voor passagiersvluchten. Luchtvrachtbedrijven zijn daarom op zoek gegaan naar alternatieve luchthavens.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen