Overslaan en naar de inhoud gaan

Vrachtvlieger Emirates strijkt neer op Maastricht Airport

Geplaatst opmaandag 11 december 2017 - 14:15

Luchtvrachtmaatschappij Emirates Skycargo begint in februari met een lijndienst naar Maastricht Aachen Airport.

Dat meldt Nieuwsblad Transport.

Zeven vluchten
De Arabische maatschappij begint met drie vluchten per week, met de bedoeling dat in maart al uit te breiden naar zeven wekelijkse vluchten van en naar Dubai. De overstap heeft niks te maken met het groen licht om de volledige start- en landingsbaan te gebruiken. Voor vluchten naar Dubai is de 'oude' lengte van 2500 meter genoeg, de volledige lengte van 2750 meter is nodig voor volgeladen vrachtvliegtuigen met verre bestemmingen als New York of China.

Lees ook: Meer vliegverkeer in Beek door langere baan

Groei
Na Saudia Cargo, Silkway en Skygate is Emirates de vierde vrachtvervoerder die dit jaar ervoor koos om op Maastricht te vliegen. De hoeveelheid vracht die maandelijks op de luchthaven in Beek wordt verwerkt is daardoor gestegen van 4000 naar 15.000 ton per maand.

Schiphol
​Emirates is een van de maatschappijen die dit jaar te horen kregen dat ze minder gebruik mogen maken van Schiphol. De Amsterdamse luchthaven heeft vrachtmaatschappijen gekort, zodat er daar meer ruimte is voor passagiersvluchten. Luchtvrachtbedrijven zijn daarom op zoek gegaan naar alternatieve luchthavens.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De Hemalpaort terug op L1 TV
Uitgelicht
De Hemelpaort terug op L1 TV

De eerste Limburgstalige soapserie (uit 2007) komt éénmalig terug op tv.

Café De Hemelpaort is een goedlopend café in het fictieve Limburgse dorp Elsenrade. Op z’n Limburgs: Aelsrao. Een café waar muziek uit de streek altijd centraal heeft gestaan. Jong en oud komen er over de vloer. Mia runt de kroeg met haar oudste zoon Giel. De andere zoon Rick is naar de Randstad vertrokken als zanger. Maar daar komt hij in de problemen. En Sem is een jongen die niets liever wil dan zelf beroemd worden als muzikant. Ricks terugkomst naar Limburg schudt het rustige Elsenrade goed wakker.

Iedere dag om 15:30 op L1 TV
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen