Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Vrachtvlieger Emirates strijkt neer op Maastricht Airport

Geplaatst opmaandag 11 december 2017 - 14:15

Luchtvrachtmaatschappij Emirates Skycargo begint in februari met een lijndienst naar Maastricht Aachen Airport.

Dat meldt Nieuwsblad Transport.

Zeven vluchten
De Arabische maatschappij begint met drie vluchten per week, met de bedoeling dat in maart al uit te breiden naar zeven wekelijkse vluchten van en naar Dubai. De overstap heeft niks te maken met het groen licht om de volledige start- en landingsbaan te gebruiken. Voor vluchten naar Dubai is de 'oude' lengte van 2500 meter genoeg, de volledige lengte van 2750 meter is nodig voor volgeladen vrachtvliegtuigen met verre bestemmingen als New York of China.

Lees ook: Meer vliegverkeer in Beek door langere baan

Groei
Na Saudia Cargo, Silkway en Skygate is Emirates de vierde vrachtvervoerder die dit jaar ervoor koos om op Maastricht te vliegen. De hoeveelheid vracht die maandelijks op de luchthaven in Beek wordt verwerkt is daardoor gestegen van 4000 naar 15.000 ton per maand.

Schiphol
​Emirates is een van de maatschappijen die dit jaar te horen kregen dat ze minder gebruik mogen maken van Schiphol. De Amsterdamse luchthaven heeft vrachtmaatschappijen gekort, zodat er daar meer ruimte is voor passagiersvluchten. Luchtvrachtbedrijven zijn daarom op zoek gegaan naar alternatieve luchthavens.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen