Overslaan en naar de inhoud gaan

Vraagtekens SP bij benoeming omstreden natuurvoorzitters

Geplaatst opzaterdag 23 juli 2016 - 21:05

De SP-fractie in Provinciale Staten zet grote vraagtekens bij de benoeming van Ricardo Offermanns, Herman Vrehen, Toine Gresel en Bert Kersten tot voorzitter van vier Limburgse natuurparken.

Statenlid Peter Visser heeft vragen gesteld over de aanstelling van de vier ex-bestuurders, van wie er drie (Offermanns, Vrehen en Gresel) zijn afgetreden vanwege integriteitskwesties.

Vriendenrepubliek
Visser zegt veel vragen te hebben gekregen van Limburgers over de benoemingen. "Permitteert u ons de reacties van burgers samen te vatten in de volgende zin: ‘Ze hebben in de ‘Vriendenrepubliek Limburg’ weer eens leuke betaalde taken naar elkaar toegeschoven en ook nog eens aan vriendjes die van het onderwerp ‘van toeten nog blazen weten’, om maar eens een term te gebruiken die wel bij de Limburgse volksaard past", schrijft Visser aan het college van GS. De SP'er wil weten of het college zich iets kan voorstellen bij die gedachte. Ook wil Visser uitleg over de benoemingsprocedure en het S
tatenlid wil weten wat de functie die de vier gaan bekleden exact inhoudt.

5000 euro
Gedeputeerde Patrick van der Broeck, verantwoordelijk voor de aanstelling, zei eerder geen moment te hebben stilgestaan bij de achtergrond van de nieuwe parkvoorzitters en noemt hun verleden 'geen beletsel'. Offermanns wordt voorzitter van nationaal park De Meinweg, Vrehen van de Groote Peel, Gresel van nationaal landschap Zuid-Limburg en Kersten van Maasduinen. Voor de functie staat een bezoldiging van 5000 euro per jaar.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen