Overslaan en naar de inhoud gaan

Vraagtekens rond rol politiemol bij moordaanslagen

Geplaatst opwoensdag 19 oktober 2016 - 6:18

Op welke wijze politieagent Peter K. (50) uit Geleen betrokken zou zijn geweest bij de moordaanslagen op paardenhandelaar Jan S. uit Stevensweert, is nog niet bekend.

Het Openbaar Ministerie (OM) maakte dinsdag bekend dat de agent die verdacht wordt van het lekken van informatie aan criminelen, in zijn cel aangehouden is op verdenking van betrokkenheid bij twee liquidatiepogingen.

Vraagtekens
Peter K. wordt niet als schutter gezien, want daarvoor zit Jeu R. uit Echt in de cel. Zou de politieagent dan het wapen hebben geleverd? Bestuurde hij de auto waarin de schutter zich verplaatste? Of leverde hij als politieman cruciale informatie voor de aanslag aan R.? Het OM zwijgt.

Lees ook: Politiemol verdacht van twee liquidatiepogingen

Mediaverbod
Ook Phil Boonen, advocaat van Peter K., moet zijn mond houden. Zijn cliënt zit in beperkingen en de officier van justitie heeft een mediaverbod opgelegd. "Hoe betrokken bij aanslagen? Als medeplichtige? Ernstiger nog, medepleger? Justitie heeft het mij niet verteld."

Groot web
Wat het OM wel weet is dat het de verwevenheid van een aantal grote misdaadzaken in Limburg moet blootleggen. Peter K. wordt verdacht van een rol bij de moordpogingen op Jan S., zelf geen onbekende van de politie. De moordverdachte is Jeu R. En Peter en Jeu zijn gelinkt aan het dossier rond de moord op Sven Prins uit Brunssum.

Lees ook: Nieuwe verdenkingen politiemol: plaag of patroon?

Een undercoveragent zou politieman K. daarin hebben ontmaskerd als mol. Hij zou, beweren criminelen, drie ton hebben verdiend met de verkoop van politiekleding, kentekens van observatieauto’s, een portofoon en politie-informatie. Jeu R. zou een van zijn afnemers zijn.

Wordt 1Limburg Nieuwssite van het Jaar? Stem hier, haal die award naar Limburg en maak kans op mooie prijzen!

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Van rol bij liquidaties verdachte politiemol in bewaring
Politiemol niet in cel voor liquidatiepogingen
Verdachte aanslag op Jan S. opgepakt, link met Sven Prins
Politiemol gelinkt aan criminele organisatie
Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen