Overslaan en naar de inhoud gaan

Vraagtekens rond rol politiemol bij moordaanslagen

Geplaatst opwoensdag 19 oktober 2016 - 6:18

Op welke wijze politieagent Peter K. (50) uit Geleen betrokken zou zijn geweest bij de moordaanslagen op paardenhandelaar Jan S. uit Stevensweert, is nog niet bekend.

Het Openbaar Ministerie (OM) maakte dinsdag bekend dat de agent die verdacht wordt van het lekken van informatie aan criminelen, in zijn cel aangehouden is op verdenking van betrokkenheid bij twee liquidatiepogingen.

Vraagtekens
Peter K. wordt niet als schutter gezien, want daarvoor zit Jeu R. uit Echt in de cel. Zou de politieagent dan het wapen hebben geleverd? Bestuurde hij de auto waarin de schutter zich verplaatste? Of leverde hij als politieman cruciale informatie voor de aanslag aan R.? Het OM zwijgt.

Lees ook: Politiemol verdacht van twee liquidatiepogingen

Mediaverbod
Ook Phil Boonen, advocaat van Peter K., moet zijn mond houden. Zijn cliënt zit in beperkingen en de officier van justitie heeft een mediaverbod opgelegd. "Hoe betrokken bij aanslagen? Als medeplichtige? Ernstiger nog, medepleger? Justitie heeft het mij niet verteld."

Groot web
Wat het OM wel weet is dat het de verwevenheid van een aantal grote misdaadzaken in Limburg moet blootleggen. Peter K. wordt verdacht van een rol bij de moordpogingen op Jan S., zelf geen onbekende van de politie. De moordverdachte is Jeu R. En Peter en Jeu zijn gelinkt aan het dossier rond de moord op Sven Prins uit Brunssum.

Lees ook: Nieuwe verdenkingen politiemol: plaag of patroon?

Een undercoveragent zou politieman K. daarin hebben ontmaskerd als mol. Hij zou, beweren criminelen, drie ton hebben verdiend met de verkoop van politiekleding, kentekens van observatieauto’s, een portofoon en politie-informatie. Jeu R. zou een van zijn afnemers zijn.

Wordt 1Limburg Nieuwssite van het Jaar? Stem hier, haal die award naar Limburg en maak kans op mooie prijzen!

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Van rol bij liquidaties verdachte politiemol in bewaring
Politiemol niet in cel voor liquidatiepogingen
Verdachte aanslag op Jan S. opgepakt, link met Sven Prins
Politiemol gelinkt aan criminele organisatie
Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen