Overslaan en naar de inhoud gaan

Vraagtekens rond rol politiemol bij moordaanslagen

Geplaatst opwoensdag 19 oktober 2016 - 6:18

Op welke wijze politieagent Peter K. (50) uit Geleen betrokken zou zijn geweest bij de moordaanslagen op paardenhandelaar Jan S. uit Stevensweert, is nog niet bekend.

Het Openbaar Ministerie (OM) maakte dinsdag bekend dat de agent die verdacht wordt van het lekken van informatie aan criminelen, in zijn cel aangehouden is op verdenking van betrokkenheid bij twee liquidatiepogingen.

Vraagtekens
Peter K. wordt niet als schutter gezien, want daarvoor zit Jeu R. uit Echt in de cel. Zou de politieagent dan het wapen hebben geleverd? Bestuurde hij de auto waarin de schutter zich verplaatste? Of leverde hij als politieman cruciale informatie voor de aanslag aan R.? Het OM zwijgt.

Lees ook: Politiemol verdacht van twee liquidatiepogingen

Mediaverbod
Ook Phil Boonen, advocaat van Peter K., moet zijn mond houden. Zijn cliënt zit in beperkingen en de officier van justitie heeft een mediaverbod opgelegd. "Hoe betrokken bij aanslagen? Als medeplichtige? Ernstiger nog, medepleger? Justitie heeft het mij niet verteld."

Groot web
Wat het OM wel weet is dat het de verwevenheid van een aantal grote misdaadzaken in Limburg moet blootleggen. Peter K. wordt verdacht van een rol bij de moordpogingen op Jan S., zelf geen onbekende van de politie. De moordverdachte is Jeu R. En Peter en Jeu zijn gelinkt aan het dossier rond de moord op Sven Prins uit Brunssum.

Lees ook: Nieuwe verdenkingen politiemol: plaag of patroon?

Een undercoveragent zou politieman K. daarin hebben ontmaskerd als mol. Hij zou, beweren criminelen, drie ton hebben verdiend met de verkoop van politiekleding, kentekens van observatieauto’s, een portofoon en politie-informatie. Jeu R. zou een van zijn afnemers zijn.

Wordt 1Limburg Nieuwssite van het Jaar? Stem hier, haal die award naar Limburg en maak kans op mooie prijzen!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Van rol bij liquidaties verdachte politiemol in bewaring
Politiemol niet in cel voor liquidatiepogingen
Verdachte aanslag op Jan S. opgepakt, link met Sven Prins
Politiemol gelinkt aan criminele organisatie
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen