Overslaan en naar de inhoud gaan

Vraagtekens bij legalisering autobedrijf America

Geplaatst opdinsdag 10 maart 2015 - 17:20

Meerdere raadsfracties in Horst aan de Maas plaatsen vraagtekens bij een voorstel van het gemeentebestuur om autobedrijf John Weijs in America te legaliseren.

Dat terwijl de structuurvisie geen bedrijfsactiviteiten op die plek aan de Hofweg in het buitengebied toestaat.

Optreden
Raadsleden Thijs Lenssen en Henk Kemperman, respectievelijk van oppositiepartijen SP en D66, willen weten waarom de gemeente nooit optrad tegen de activiteiten van het bedrijf die in strijd waren met het bestemmingsplan. Ook vragen ze zich af waarom het college van B & W het bedrijf niet verplaatst.

Raadslid Eric Beurskens van coalitiepartij Essentie vindt dat het gemeentebestuur met twee maten meet. Volgens hem mocht een legaal in het buitengebied van Melderslo gevestigd autobedrijf recent niet uitbreiden.

Niet haalbaar
Wethouder Bob Vostermans (Ruimtelijke Ordening, CDA) zegt dat het gemeentebestuur af wil wijken van de structuurvisie omdat verplaatsing van Weijs naar een andere locatie financieel niet haalbaar is.

In 2007 gaf de gemeente vergunning voor een bijgebouw voor woondoeleinden bij een bestaande woning aan de Hofweg in America. In afwijking van de vergunning verrees er een gebouw van 175 vierkante meter waar garagewerkzaamheden worden uitgevoerd.

Onvoldoende
Architect Ben Keijsers begeleidt de legalisering van John Weijs en treedt namens hem op als woordvoerder. Volgens Keijsers heeft Weijs zich in 2007 "onvoldoende gerealiseerd" wat het gevolg was van het inrichten van een garage in een pand met woondoeleinden.

De gemeenteraad van Horst aan de Maas beslist dinsdag 17 maart over het voorstel.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Autobedrijf America is na 8 jaar legaal
Rapport: 'Overlast goederentreinen in Horst-America'
Rowwen Hèze gaat soulmuziek maken
Politieauto met hond tegen boom in America
Auto met politiehond tegen boom in America
Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag om 17:00 en 22:00 uur op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen