Overslaan en naar de inhoud gaan

Vraagtekens bij legalisering autobedrijf America

Geplaatst opdinsdag 10 maart 2015 - 17:20

Meerdere raadsfracties in Horst aan de Maas plaatsen vraagtekens bij een voorstel van het gemeentebestuur om autobedrijf John Weijs in America te legaliseren.

Dat terwijl de structuurvisie geen bedrijfsactiviteiten op die plek aan de Hofweg in het buitengebied toestaat.

Optreden
Raadsleden Thijs Lenssen en Henk Kemperman, respectievelijk van oppositiepartijen SP en D66, willen weten waarom de gemeente nooit optrad tegen de activiteiten van het bedrijf die in strijd waren met het bestemmingsplan. Ook vragen ze zich af waarom het college van B & W het bedrijf niet verplaatst.

Raadslid Eric Beurskens van coalitiepartij Essentie vindt dat het gemeentebestuur met twee maten meet. Volgens hem mocht een legaal in het buitengebied van Melderslo gevestigd autobedrijf recent niet uitbreiden.

Niet haalbaar
Wethouder Bob Vostermans (Ruimtelijke Ordening, CDA) zegt dat het gemeentebestuur af wil wijken van de structuurvisie omdat verplaatsing van Weijs naar een andere locatie financieel niet haalbaar is.

In 2007 gaf de gemeente vergunning voor een bijgebouw voor woondoeleinden bij een bestaande woning aan de Hofweg in America. In afwijking van de vergunning verrees er een gebouw van 175 vierkante meter waar garagewerkzaamheden worden uitgevoerd.

Onvoldoende
Architect Ben Keijsers begeleidt de legalisering van John Weijs en treedt namens hem op als woordvoerder. Volgens Keijsers heeft Weijs zich in 2007 "onvoldoende gerealiseerd" wat het gevolg was van het inrichten van een garage in een pand met woondoeleinden.

De gemeenteraad van Horst aan de Maas beslist dinsdag 17 maart over het voorstel.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Autobedrijf America is na 8 jaar legaal
Rapport: 'Overlast goederentreinen in Horst-America'
Rowwen Hèze gaat soulmuziek maken
Politieauto met hond tegen boom in America
Auto met politiehond tegen boom in America
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen