Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Vraagtekens bij legalisering autobedrijf America

Geplaatst opdinsdag 10 maart 2015 - 17:20

Meerdere raadsfracties in Horst aan de Maas plaatsen vraagtekens bij een voorstel van het gemeentebestuur om autobedrijf John Weijs in America te legaliseren.

Dat terwijl de structuurvisie geen bedrijfsactiviteiten op die plek aan de Hofweg in het buitengebied toestaat.

Optreden
Raadsleden Thijs Lenssen en Henk Kemperman, respectievelijk van oppositiepartijen SP en D66, willen weten waarom de gemeente nooit optrad tegen de activiteiten van het bedrijf die in strijd waren met het bestemmingsplan. Ook vragen ze zich af waarom het college van B & W het bedrijf niet verplaatst.

Raadslid Eric Beurskens van coalitiepartij Essentie vindt dat het gemeentebestuur met twee maten meet. Volgens hem mocht een legaal in het buitengebied van Melderslo gevestigd autobedrijf recent niet uitbreiden.

Niet haalbaar
Wethouder Bob Vostermans (Ruimtelijke Ordening, CDA) zegt dat het gemeentebestuur af wil wijken van de structuurvisie omdat verplaatsing van Weijs naar een andere locatie financieel niet haalbaar is.

In 2007 gaf de gemeente vergunning voor een bijgebouw voor woondoeleinden bij een bestaande woning aan de Hofweg in America. In afwijking van de vergunning verrees er een gebouw van 175 vierkante meter waar garagewerkzaamheden worden uitgevoerd.

Onvoldoende
Architect Ben Keijsers begeleidt de legalisering van John Weijs en treedt namens hem op als woordvoerder. Volgens Keijsers heeft Weijs zich in 2007 "onvoldoende gerealiseerd" wat het gevolg was van het inrichten van een garage in een pand met woondoeleinden.

De gemeenteraad van Horst aan de Maas beslist dinsdag 17 maart over het voorstel.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Autobedrijf America is na 8 jaar legaal
Rapport: 'Overlast goederentreinen in Horst-America'
Rowwen Hèze gaat soulmuziek maken
Politieauto met hond tegen boom in America
Auto met politiehond tegen boom in America
Overzicht
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen