Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Vraagtekens bij legalisering autobedrijf America

Geplaatst opdinsdag 10 maart 2015 - 17:20

Meerdere raadsfracties in Horst aan de Maas plaatsen vraagtekens bij een voorstel van het gemeentebestuur om autobedrijf John Weijs in America te legaliseren.

Dat terwijl de structuurvisie geen bedrijfsactiviteiten op die plek aan de Hofweg in het buitengebied toestaat.

Optreden
Raadsleden Thijs Lenssen en Henk Kemperman, respectievelijk van oppositiepartijen SP en D66, willen weten waarom de gemeente nooit optrad tegen de activiteiten van het bedrijf die in strijd waren met het bestemmingsplan. Ook vragen ze zich af waarom het college van B & W het bedrijf niet verplaatst.

Raadslid Eric Beurskens van coalitiepartij Essentie vindt dat het gemeentebestuur met twee maten meet. Volgens hem mocht een legaal in het buitengebied van Melderslo gevestigd autobedrijf recent niet uitbreiden.

Niet haalbaar
Wethouder Bob Vostermans (Ruimtelijke Ordening, CDA) zegt dat het gemeentebestuur af wil wijken van de structuurvisie omdat verplaatsing van Weijs naar een andere locatie financieel niet haalbaar is.

In 2007 gaf de gemeente vergunning voor een bijgebouw voor woondoeleinden bij een bestaande woning aan de Hofweg in America. In afwijking van de vergunning verrees er een gebouw van 175 vierkante meter waar garagewerkzaamheden worden uitgevoerd.

Onvoldoende
Architect Ben Keijsers begeleidt de legalisering van John Weijs en treedt namens hem op als woordvoerder. Volgens Keijsers heeft Weijs zich in 2007 "onvoldoende gerealiseerd" wat het gevolg was van het inrichten van een garage in een pand met woondoeleinden.

De gemeenteraad van Horst aan de Maas beslist dinsdag 17 maart over het voorstel.

Advertentie
Deel dit bericht via
Overzicht
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto
Advertentie

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Autobedrijf America is na 8 jaar legaal
Rapport: 'Overlast goederentreinen in Horst-America'
Rowwen Hèze gaat soulmuziek maken
Politieauto met hond tegen boom in America
Auto met politiehond tegen boom in America
Overzicht
Advertentie
Unieke overzichtstentoonstelling 50 Jaar Thielen wegens groot succes verlengd!

De tentoonstelling 50 Jaar Thielen - De ogen van de meester in het Limburgs Museum en de inleidende tentoonstelling 50 Jaar Thielen – Schetsen en tekeningen in Museum van Bommel van Dam zijn vanwege succes verlengd tot en met 10 juni. De belangstelling voor de grootse schilderwerken en de schetsen van Evert Thielen is overweldigend - inmiddels staat de teller al op 50.000 bezoekers. Dit is een verzesvoudiging van de bezoekersaantallen ten opzichte van vorig jaar.

Bekijk de tentoonstelling hier
Advertentie
IKEA feliciteert alle ouders met een nieuw wonder!

Is er bij jou in de familie in 2018 een baby'tje geboren? En woont de kleine in Limburg? Stuur dan tussen 15 april en 5 mei een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

IKEA feliciteert in ieder geval alle trotse ouders met de geboorte van een nieuw wonder!

alles over de babyfoto-actie van 1Limburg
Nomineer iemand voor een Limburgs Lintje
Uitgelicht
Wie verdient een Limburgs Lintje?

Welke Limburger verdient zo’n lintje en waarom? Wie heeft er altijd een luisterend oor, wie past er vaak op de kinderen, wie zet koffie voor de hele vereniging?

Het zou ons behagen wanneer je hem of haar nomineert. Wie weet komen wij dan die dag een Limburgs Lintje brengen. Live op L1 Radio!

Nomineer iemand voor het Limburgs Lintje
Locaties Tour de L1mbourg 2019
Uitgelicht
Alle locaties Tour de L1mbourg 2019

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1. Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1.

Sander Kleikers en Gert Jakobs ontvangen iedere dag in een nieuwe Limburgse gemeente mooie gasten aan tafel om te praten over de verrichtingen van Wout en Tom in de Tour, en de liefde voor Limburg.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden

Meest gelezen