Overslaan en naar de inhoud gaan

Vraag naar psychische hulp in Valkenburg neemt toe

Geplaatst opdonderdag 5 augustus 2021 - 20:56

De gemeente Valkenburg aan de Geul heeft wateroverlastloketten geopend waar gedupeerden van de recente overstromingen terecht kunnen voor geestelijke steun.

In totaal zijn er drie locaties waar gedupeerden zich kunnen melden: in de Albert Heijn in Valkenburg, het gemeenschapshuis in Schin op Geul en het gemeenschapshuis in Houthem St. Gerlach.

Sociaal loket
Daar zitten medewerkers van het sociaal loket wateroverlast die luisteren en praktische hulp kunnen bieden . "Je slaap slecht, je bent toch bang dat bepaalde zaken niet verzekerd zijn. Ik denk dat het langzaam begint in te dalen, maar ik laat het ook nog niet helemaal toe", vertelt Miranda Blomé aan het loket in de supermarkt.

Video: L1

Geestelijke bijstand
Tijdens en kort na de watersnood was er veel behoefte aan zandzakken, pompen en allerlei schoonmaakmiddelen. Maar nu, drie weken later, beseffen veel gedupeerden in Valkenburg dat ze een traumatische ervaring hebben meegemaakt. Daarom heeft de gemeente een professioneel team achter de hand voor geestelijke bijstand.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen