Overslaan en naar de inhoud gaan

Voucher voor verenigingen voor controle coronatoegangsbewijs

Geplaatst opwoensdag 24 november 2021 - 22:05

Verenigingen, stichtingen en beheerders van accommodaties uit Horst aan de Maas kunnen bij de gemeente een voucher van 500 euro aanvragen. Dat bedrag is bedoeld om in te zetten voor de controle van het coronatoegangsbewijs in hun accommodatie.

Per accommodatie stelt de gemeente één voucher beschikbaar.

Mankracht of spullen
"Er komt nu heel veel af op de besturen en vrijwilligers met de check op het coronatoegangsbewijs. We willen hen een blijk van waardering geven", zegt wethouder Han Geurts. De 500 euro mag zowel voor mankracht als voor spullen om de controle uit te voeren worden ingezet. "Per accommodatie is die behoefte anders."

Volgens Geurts gaat de gemeente niet controleren of het bedrag ook daadwerkelijk voor het checken van het coronatoegangsbewijs gebruikt wordt. "Ik heb vertrouwen in onze verenigingen."

Aanvragen
Verenigingen en accommodatiebeheerders kunnen de voucher aanvragen tot en met 17 december. Zij krijgen vervolgens binnen een week van de gemeente te horen of het bedrag wordt toegekend.

Voor de accommodaties die een gemeentelijke beheerder hebben, is geen voucher beschikbaar. Daar regelt de gemeente de controle zelf.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten
Advertentie
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen

Meest gelezen