Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Vossen hoopt op winterse omstandigheden in Monte Carlo

Geplaatst opdinsdag 22 januari 2019 - 22:42

Henk Vossen had op winterse omstandigheden gehoopt in de Rally van Monte Carlo, die donderdag in Gap begint, maar dat valt vooralsnog tegen.

De 73-jarige Tegelnaar vierde in december zijn 40-jarig rallyjubileum en nam in 1979 voor het aan deze prestigieuze rally deel, toen met een achterwielaangedreven Opel Kadett. Nu begint hij in Gap in een Ford Fiësta R5.

Kurkdroog
Vossen heeft de afgelopen dagen een aantal klassementsproeven verkend en had gehoopt op veel sneeuw, maar zag her en der alleen wat oude sneeuw. De weg was tot teleurstelling van de rallyrijder kurkdroog. "Daar ga je niet voor naar Monaco toe." Monte Carlo is door de Alpen rijden met sneeuw en ijs.

Andere positie
De rally telt mee voor het wereldkampioenschap. "Monte Carlo neemt daarin nog steeds een andere positie in dan andere organisatoren", vindt Vossen. "Er gebeuren dingen die in andere rallys niet gebeuren en heel wat zaken zijn niet geregeld. Rallyrijders krijgen overal een week voor de start een plattegrond van het servicepunt waar je moet staan", vertelt de Tegelse rallyrijder.

Plattegrondje
"In Monte Carlo lopen ze met een plattegrondje in hun zak en daar wordt nogal willekeurig mee omgesprongen. Zelfs als je een sticker had die toegang gaf tot het serviceterrein, kon het gebeuren dat je niet toegelaten werd. Als je daar een opmerking over had, kreeg je te horen: 'Je bent hier wel in Monaco en niet in Gap'."

Tien privérijders
De Tegelnaar rallyrijder heeft Edwin Berkhof als navigator aan boord. Berkhof heeft veel ervaring, maar reed deze rally niet eerder. Het tweetal hoopt zondag in Monaco bij de eerste tien privérijders te eindigen. "De eerste twintig plaatsen in het eindklassement zijn sowieso voor fabrieksrijders", aldus Vossen.

De rally begint donderdag in Gap met vier nachtelijke proeven en eindigt zondag in Monaco met de klassementsproef op de Col de Turini als hoogtepunt .

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Win een gigantische eenhoorn
Uitgelicht
Win een gigantische eenhoorn!

L1 knalt de zomer in! Op vrijdag 19 juli vieren we vanaf 06:00 op L1 Radio het begin van de Bouwvakvakantie. Met een barbecue, ijscoman en een Kop van Jut. En de hoofdprijs: een gigantisch opblaasbaar eenhoorneiland!

Kom gezellig langs bij de L1-studio aan de Ambyerstraat Zuid 77B in Maastricht-Amby en sla je slag!

Kom 19 juli langs bij L1
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!

Meest gelezen