Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Vossen hoopt op winterse omstandigheden in Monte Carlo

Geplaatst opdinsdag 22 januari 2019 - 22:42

Henk Vossen had op winterse omstandigheden gehoopt in de Rally van Monte Carlo, die donderdag in Gap begint, maar dat valt vooralsnog tegen.

De 73-jarige Tegelnaar vierde in december zijn 40-jarig rallyjubileum en nam in 1979 voor het aan deze prestigieuze rally deel, toen met een achterwielaangedreven Opel Kadett. Nu begint hij in Gap in een Ford Fiësta R5.

Kurkdroog
Vossen heeft de afgelopen dagen een aantal klassementsproeven verkend en had gehoopt op veel sneeuw, maar zag her en der alleen wat oude sneeuw. De weg was tot teleurstelling van de rallyrijder kurkdroog. "Daar ga je niet voor naar Monaco toe." Monte Carlo is door de Alpen rijden met sneeuw en ijs.

Andere positie
De rally telt mee voor het wereldkampioenschap. "Monte Carlo neemt daarin nog steeds een andere positie in dan andere organisatoren", vindt Vossen. "Er gebeuren dingen die in andere rallys niet gebeuren en heel wat zaken zijn niet geregeld. Rallyrijders krijgen overal een week voor de start een plattegrond van het servicepunt waar je moet staan", vertelt de Tegelse rallyrijder.

Plattegrondje
"In Monte Carlo lopen ze met een plattegrondje in hun zak en daar wordt nogal willekeurig mee omgesprongen. Zelfs als je een sticker had die toegang gaf tot het serviceterrein, kon het gebeuren dat je niet toegelaten werd. Als je daar een opmerking over had, kreeg je te horen: 'Je bent hier wel in Monaco en niet in Gap'."

Tien privérijders
De Tegelnaar rallyrijder heeft Edwin Berkhof als navigator aan boord. Berkhof heeft veel ervaring, maar reed deze rally niet eerder. Het tweetal hoopt zondag in Monaco bij de eerste tien privérijders te eindigen. "De eerste twintig plaatsen in het eindklassement zijn sowieso voor fabrieksrijders", aldus Vossen.

De rally begint donderdag in Gap met vier nachtelijke proeven en eindigt zondag in Monaco met de klassementsproef op de Col de Turini als hoogtepunt .

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Uitgelicht
Maak kans op polsbendjes voor de Zoepkoel!

We geven de eerste 100 polsbendjes weg voor de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting.

Laat ons weten welke artiest jij graag zaterdag 2 maart op de Zoepkoel zou willen zien. Dan maak je kans op 4 polsbendjes!

Doe hier mee
Uitgelicht
L1 vaart door provincie op weg naar vastelaovend

L1 heeft een nieuw initiatief ontwikkeld in aanloop naar de vastelaovend. Vanaf zaterdag 23 februari tot en met vrijdag 1 maart 2019 vaart L1 over de Maas met de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting Boeët. Zowel radio als tv-uitzendingen worden in die periode (live) op de boot gemaakt. Verenigingen, lokale artiesten en andere carnavalisten zijn van harte welkom bij deze uitzendingen.

Het vaarschema zit er als volgt uit: 23-2 Venlo, 24-2 Gennep, 25-2 Arcen, 26-2 Roermond, 27-2 Maasbracht, 28-2 Echt en 1-3 Maastricht.

Veel meer over de boot klik hier
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen