Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Vossen hoopt op winterse omstandigheden in Monte Carlo

Geplaatst opdinsdag 22 januari 2019 - 22:42

Henk Vossen had op winterse omstandigheden gehoopt in de Rally van Monte Carlo, die donderdag in Gap begint, maar dat valt vooralsnog tegen.

De 73-jarige Tegelnaar vierde in december zijn 40-jarig rallyjubileum en nam in 1979 voor het aan deze prestigieuze rally deel, toen met een achterwielaangedreven Opel Kadett. Nu begint hij in Gap in een Ford Fiësta R5.

Kurkdroog
Vossen heeft de afgelopen dagen een aantal klassementsproeven verkend en had gehoopt op veel sneeuw, maar zag her en der alleen wat oude sneeuw. De weg was tot teleurstelling van de rallyrijder kurkdroog. "Daar ga je niet voor naar Monaco toe." Monte Carlo is door de Alpen rijden met sneeuw en ijs.

Andere positie
De rally telt mee voor het wereldkampioenschap. "Monte Carlo neemt daarin nog steeds een andere positie in dan andere organisatoren", vindt Vossen. "Er gebeuren dingen die in andere rallys niet gebeuren en heel wat zaken zijn niet geregeld. Rallyrijders krijgen overal een week voor de start een plattegrond van het servicepunt waar je moet staan", vertelt de Tegelse rallyrijder.

Plattegrondje
"In Monte Carlo lopen ze met een plattegrondje in hun zak en daar wordt nogal willekeurig mee omgesprongen. Zelfs als je een sticker had die toegang gaf tot het serviceterrein, kon het gebeuren dat je niet toegelaten werd. Als je daar een opmerking over had, kreeg je te horen: 'Je bent hier wel in Monaco en niet in Gap'."

Tien privérijders
De Tegelnaar rallyrijder heeft Edwin Berkhof als navigator aan boord. Berkhof heeft veel ervaring, maar reed deze rally niet eerder. Het tweetal hoopt zondag in Monaco bij de eerste tien privérijders te eindigen. "De eerste twintig plaatsen in het eindklassement zijn sowieso voor fabrieksrijders", aldus Vossen.

De rally begint donderdag in Gap met vier nachtelijke proeven en eindigt zondag in Monaco met de klassementsproef op de Col de Turini als hoogtepunt .

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Advertentie
Deel dit bericht via
Overzicht
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Advertentie
Unieke overzichtstentoonstelling 50 Jaar Thielen wegens groot succes verlengd!

De tentoonstelling 50 Jaar Thielen - De ogen van de meester in het Limburgs Museum en de inleidende tentoonstelling 50 Jaar Thielen – Schetsen en tekeningen in Museum van Bommel van Dam zijn vanwege succes verlengd tot en met 10 juni. De belangstelling voor de grootse schilderwerken en de schetsen van Evert Thielen is overweldigend - inmiddels staat de teller al op 50.000 bezoekers. Dit is een verzesvoudiging van de bezoekersaantallen ten opzichte van vorig jaar.

Bekijk de tentoonstelling hier
Advertentie
IKEA feliciteert alle ouders met een nieuw wonder!

Is er bij jou in de familie in 2018 een baby'tje geboren? En woont de kleine in Limburg? Stuur dan tussen 15 april en 5 mei een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

IKEA feliciteert in ieder geval alle trotse ouders met de geboorte van een nieuw wonder!

alles over de babyfoto-actie van 1Limburg
Nomineer iemand voor een Limburgs Lintje
Uitgelicht
Wie verdient een Limburgs Lintje?

Welke Limburger verdient zo’n lintje en waarom? Wie heeft er altijd een luisterend oor, wie past er vaak op de kinderen, wie zet koffie voor de hele vereniging?

Het zou ons behagen wanneer je hem of haar nomineert. Wie weet komen wij dan die dag een Limburgs Lintje brengen. Live op L1 Radio!

Nomineer iemand voor het Limburgs Lintje
Locaties Tour de L1mbourg 2019
Uitgelicht
Alle locaties Tour de L1mbourg 2019

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1. Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1.

Sander Kleikers en Gert Jakobs ontvangen iedere dag in een nieuwe Limburgse gemeente mooie gasten aan tafel om te praten over de verrichtingen van Wout en Tom in de Tour, en de liefde voor Limburg.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden

Meest gelezen