Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Vossen hoopt op winterse omstandigheden in Monte Carlo

Geplaatst opdinsdag 22 januari 2019 - 22:42

Henk Vossen had op winterse omstandigheden gehoopt in de Rally van Monte Carlo, die donderdag in Gap begint, maar dat valt vooralsnog tegen.

De 73-jarige Tegelnaar vierde in december zijn 40-jarig rallyjubileum en nam in 1979 voor het aan deze prestigieuze rally deel, toen met een achterwielaangedreven Opel Kadett. Nu begint hij in Gap in een Ford Fiësta R5.

Kurkdroog
Vossen heeft de afgelopen dagen een aantal klassementsproeven verkend en had gehoopt op veel sneeuw, maar zag her en der alleen wat oude sneeuw. De weg was tot teleurstelling van de rallyrijder kurkdroog. "Daar ga je niet voor naar Monaco toe." Monte Carlo is door de Alpen rijden met sneeuw en ijs.

Andere positie
De rally telt mee voor het wereldkampioenschap. "Monte Carlo neemt daarin nog steeds een andere positie in dan andere organisatoren", vindt Vossen. "Er gebeuren dingen die in andere rallys niet gebeuren en heel wat zaken zijn niet geregeld. Rallyrijders krijgen overal een week voor de start een plattegrond van het servicepunt waar je moet staan", vertelt de Tegelse rallyrijder.

Plattegrondje
"In Monte Carlo lopen ze met een plattegrondje in hun zak en daar wordt nogal willekeurig mee omgesprongen. Zelfs als je een sticker had die toegang gaf tot het serviceterrein, kon het gebeuren dat je niet toegelaten werd. Als je daar een opmerking over had, kreeg je te horen: 'Je bent hier wel in Monaco en niet in Gap'."

Tien privérijders
De Tegelnaar rallyrijder heeft Edwin Berkhof als navigator aan boord. Berkhof heeft veel ervaring, maar reed deze rally niet eerder. Het tweetal hoopt zondag in Monaco bij de eerste tien privérijders te eindigen. "De eerste twintig plaatsen in het eindklassement zijn sowieso voor fabrieksrijders", aldus Vossen.

De rally begint donderdag in Gap met vier nachtelijke proeven en eindigt zondag in Monaco met de klassementsproef op de Col de Turini als hoogtepunt .

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats

Dit jaar viert Pinkpop haar vijftigjarig jubileum. En jij kunt daar zomaar bij zijn. Wij geven namelijk vijf keer twee weekendkaarten weg voor Pinkpop.

Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen