Overslaan en naar de inhoud gaan

Voskamp: 'Voor Jumbo-Visma jammer, voor de sport goed'

Geplaatst opzaterdag 19 september 2020 - 20:32

Oud-wielrenners Bart Voskamp en Gert Jakobs vinden het sportief gezien goed dat Tadej Pogacar de Tour de France heeft gewonnen. "Het klopte tot achter de komma bij Jumbo-Visma, maar het mentale gedeelte telt ook mee", aldus Voskamp.

Voskamp deed zijn uitspraken in het L1-programma Tour de L1mbourg, dat kwam vanuit Beesel.

Sterkste renner
Oud-wielrenner Gert Jakobs vindt dat de sport zegeviert door de zege van Pogacar. "Jumbo-Visma heeft drie weken gedomineerd, maar de sport zegeviert. De sterkste renner staat in het geel in Parijs op het hoogste schavot. Hij heeft drie etappes gewonnen."

Bart Voskamp, zelf tweevoudig Nederlands kampioen tijdrijden, denkt dat Jumbo-Visma nog wel even last zal hebben van deze klap. "Deze dreun deunt nog wel na. Dit heeft ook met de visie op de toekomst te maken. Het klopte tot achter de komma, maar het draait ook om het mentale gedeelte."

Informeren
Voskamp denkt dat Roglic wel is geïnformeerd tijdens de tijdrit. "Je kunt niet anders dan hem informeren. Je moet hem de waarheid vertellen. Over seconden zou je kunnen liegen, maar in dit geval was het zo'n groot verschil dat je niet kunt liegen. Het gevoel was niet goed. Dat die helm zo zat was niet uit luxe. Hij wist al vrij snel dat het lastig zou worden." Jakobs vond de positie van Roglic op de fiets ook niet goed. "Normaal ben je een blok beton. Maar hij zat schokschouderend op de fiets. Met zijn helm leek hij een soort van Calimero."

Dumoulin
Jakobs is wel te spreken over Tom Dumoulin. "Tom Dumoulin is iedere dag gegroeid in de Tour en hij reed een geweldige tijdrit. Er was er helaas eentje beter, maar er komen nog mooie wedstrijden aan."

Volgende week is het wereldkampioenschap in Imola. Bart Voskamp verwacht daar veel van de Maastrichtenaar. "Hij is daar een van de favorieten."

Deskundigen aan de vooravond van het proces over de rechtszaak Nicky Verstappen. Limburg Doc: Nicky, de ontknoping
Zondag 18:00 en 21:00 uur op L1 TV

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen