Overslaan en naar de inhoud gaan

Voskamp: 'Voor Jumbo-Visma jammer, voor de sport goed'

Geplaatst opzaterdag 19 september 2020 - 20:32

Oud-wielrenners Bart Voskamp en Gert Jakobs vinden het sportief gezien goed dat Tadej Pogacar de Tour de France heeft gewonnen. "Het klopte tot achter de komma bij Jumbo-Visma, maar het mentale gedeelte telt ook mee", aldus Voskamp.

Voskamp deed zijn uitspraken in het L1-programma Tour de L1mbourg, dat kwam vanuit Beesel.

Sterkste renner
Oud-wielrenner Gert Jakobs vindt dat de sport zegeviert door de zege van Pogacar. "Jumbo-Visma heeft drie weken gedomineerd, maar de sport zegeviert. De sterkste renner staat in het geel in Parijs op het hoogste schavot. Hij heeft drie etappes gewonnen."

Bart Voskamp, zelf tweevoudig Nederlands kampioen tijdrijden, denkt dat Jumbo-Visma nog wel even last zal hebben van deze klap. "Deze dreun deunt nog wel na. Dit heeft ook met de visie op de toekomst te maken. Het klopte tot achter de komma, maar het draait ook om het mentale gedeelte."

Informeren
Voskamp denkt dat Roglic wel is geïnformeerd tijdens de tijdrit. "Je kunt niet anders dan hem informeren. Je moet hem de waarheid vertellen. Over seconden zou je kunnen liegen, maar in dit geval was het zo'n groot verschil dat je niet kunt liegen. Het gevoel was niet goed. Dat die helm zo zat was niet uit luxe. Hij wist al vrij snel dat het lastig zou worden." Jakobs vond de positie van Roglic op de fiets ook niet goed. "Normaal ben je een blok beton. Maar hij zat schokschouderend op de fiets. Met zijn helm leek hij een soort van Calimero."

Dumoulin
Jakobs is wel te spreken over Tom Dumoulin. "Tom Dumoulin is iedere dag gegroeid in de Tour en hij reed een geweldige tijdrit. Er was er helaas eentje beter, maar er komen nog mooie wedstrijden aan."

Volgende week is het wereldkampioenschap in Imola. Bart Voskamp verwacht daar veel van de Maastrichtenaar. "Hij is daar een van de favorieten."

Deskundigen aan de vooravond van het proces over de rechtszaak Nicky Verstappen. Limburg Doc: Nicky, de ontknoping
Zondag 18:00 en 21:00 uur op L1 TV

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen