Overslaan en naar de inhoud gaan

Vos: 'Veel scenario's zijn mogelijk in de Gold Race'

Geplaatst opzaterdag 17 april 2021 - 22:14

"Alle scenario's zijn mogelijk in de Amstel Gold Race", zegt wielrenster Marianne Vos die zondag als een van de topfavorieten aan de start staat van de Amstel Gold Race.

Vos blikte vooruit in een speciale AvondGasten Sport over de Amstel Gold Race.

Vroege vlucht
Marianne Vos won drie weken geleden Gent-Wevelgem en voelt zich ook goed voor de Amstel Gold Race van zondag. "Ik ben blij om weer in Limburg te rijden en voel me goed." Vos verwacht een harde koers zondag. "Het mooie aan de Gold Race is dat er veel scenario's mogelijk zijn, dus ik verwacht dat er hard gereden gaat worden. Er is wellicht een kans dat een vroege vlucht tot diep in de finale stand houdt. Het wordt een slijtageslag"

Koersdirectrice Leontien van Moorsel, zelf winnares van de Gold Race in 2002, verwacht ook spanning. "Er kan zondag weleens een andere winnares komen. Het kan zijn dat de topploegen zich op de lokale ronde verkijken op de kopgroep. Het is op zo'n rondje vele malen moeilijker om zo'n gat te overbruggen."

Slopend
Ook Sabrina Stultiens uit Meijel verwacht een zware koers. De renster rijdt bij CCC-Liv, volgens haar een sterk team. "We staan met zes sterke rensters aan de start en wie de beste is, zal morgen blijken tijdens de koers."

Publiek
Vos, rijdend voor Jumbo-Visma, verwacht een vreemde koers zonder publiek langs de kant van de weg. "Dat gaat gek zijn, maar anderzijds zijn we blij dat we mogen koersen en de Amstel Gold Race kunnen rijden." Ook de ouders van Vos, haar trouwe supporters, kijken thuis voor de buis, zo beaamt Vos.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen