Overslaan en naar de inhoud gaan

Vos gespot in binnenstad Venlo

Geplaatst opmaandag 1 maart 2021 - 14:27

In de binnenstad van Venlo is een vos gezien. Het dier liep door de Gildenstraat en was op bewakingsbeelden te zien. Bioloog Roy Erkens noemt deze waarnemingen bijzonder.

"We zien wel dat de vos zich steeds vaker in groene gebieden laat zien, maar dat hij in de stad loopt op zoek naar eten, zien we niet zo heel vaak", zegt Erkens.

Goed kijken
Rene Mevissen ontdekte de vos per toeval op de bewakingsbeelden. Het komt niet iedere dag voor dat een vos door het beeld loopt, dus hij moest toch even goed kijken. En Mevissen blijkt niet de enige die de vos in de Venlose binnenstad had gezien. Dat bleek toen hij een screenshot van de beelden op social media zette.

In het Julianapark werd de vos ook al gespot en volgens Venlonaar Geert Braem ligt de vos regelmatig in zijn tuin als hij op zoek is naar eten.

Brutaal dier
Door de lockdown zijn er veel minder mensen op straat. Of dit de reden is dat de vos zich in de binnenstad laat zien, durft Erkens niet te zeggen. "Een vos is een schuw dier. Als er minder mensen op straat lopen, is dat makkelijker voor hem. Het blijft een brutaal dier, dus voor eten trekt hij nu ook de stad door." Toch zal het dier vooral de mensen proberen te mijden. Daarom zal hij 's nachts en 's morgens vroeg op zoek gaan naar eten, zoals konijnen, muizen en kleine insecten.

De bioloog had zelf nog niet over de vos in de Venlose binnenstad gehoord. Hij weet wel dat er ook in het stadspark in Maastricht een vos leeft.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen