Overslaan en naar de inhoud gaan

Vorige week minder Limburgers overleden dan daarvoor

Geplaatst opvrijdag 24 april 2020 - 13:58

In de week van 13 tot en met 19 april zijn 445 Limburgers overleden. Dat zijn wederom meer dan gemiddeld, maar minder dan de week daarvoor. Toen overleden 483 provinciegenoten.

Daarmee neemt de sterfte ook in onze provincie af in de derde week van april, zo blijkt uit cijfers van het CBS en het RIVM.

Relatief de meeste sterfgevallen
Hoewel er sprake is van een daling overlijden volgens het RIVM relatief de meeste Limburgers. De sterfte in week 16 ligt hier bijna 80 procent hoger dan in een gemiddelde week in de eerste tien weken van 2020. In Noord-Brabant is het 60 procent hoger.

Minder
Voor week 16 wordt het aantal overledenen geschat op ongeveer 4.300. Dat is minder dan in week 15 toen 4.937 mensen overleden. De weken daarvoor stierven vooral ouderen. Volgens het CBS is de sterfte bij alle leeftijden in week 16 lager dan de sterfte in week 15.

Coronavirus
De hogere sterfte valt samen met het begin van de coronapandemie. De eerste tien weken van 2020, stierven gemiddeld 3,1 duizend mensen per week. In de afgelopen week waren dat er zo'n 4,3 duizend.

Minder mensen overleden aan virus
"Vorige week zagen we nog dat het aantal mensen dat overleed stabiel bleef ten opzichte van een week eerder", zegt CBS-socioloog Tanja Traag tegen het ANP. "Nu zien we een duidelijke daling." Traag vermoedt dat dit komt omdat er minder mensen zijn overleden aan het nieuwe coronavirus.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen