Overslaan en naar de inhoud gaan

Vorig jaar 350 tijgermuggen in Valkenburg

Geplaatst opwoensdag 5 augustus 2020 - 19:54

Er zijn vorig jaar 350 Aziatische tijgermuggen gevonden in Valkenburg volgens de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

De muggen in de gemeente Valkenburg aan de Geul leken te zijn uitgeroeid, maar doken in mei en juni toch weer op vijf plekken in Broekhem op.

Lees ook: Tijgermug terug in Valkenburg ondanks bestrijding

Tot en met oktober controles
Controleurs van de NVWA zullen nog tot en met oktober, het einde van het muggenseizoen, blijven controleren in de gemeente. De tijgermug was vorig jaar ook nog laat in het seizoen aanwezig in ons land. De muggen die er nu zijn, kunnen volgens een woordvoerder van de NVWA geen kwaad. "De kans dat er een tijgermug met virus in Nederland is, is te verwaarlozen."

Stilstaand water geliefd bij tijgermug
Vanwege de aanwezigheid van de tijgermug hebben zo'n 2700 adressen in de gemeente Valkenburg aan de Geul dit jaar al een brief ontvangen. Daarin wordt onder andere opgeroepen om stilstaand water zoals in waterpoelen en water in potjes en putjes te vermijden.

Muggenvallen
De NVWA bestrijdt de tijgermug actief met muggenvallen en door broedplaatsen te verwijderen of onklaar te maken. Ook gebruiken ze biologische korrels, waar alleen de larven van steekmuggen aan doodgaan.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen