Overslaan en naar de inhoud gaan

Vorig jaar 350 tijgermuggen in Valkenburg

Geplaatst opwoensdag 5 augustus 2020 - 19:54

Er zijn vorig jaar 350 Aziatische tijgermuggen gevonden in Valkenburg volgens de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

De muggen in de gemeente Valkenburg aan de Geul leken te zijn uitgeroeid, maar doken in mei en juni toch weer op vijf plekken in Broekhem op.

Lees ook: Tijgermug terug in Valkenburg ondanks bestrijding

Tot en met oktober controles
Controleurs van de NVWA zullen nog tot en met oktober, het einde van het muggenseizoen, blijven controleren in de gemeente. De tijgermug was vorig jaar ook nog laat in het seizoen aanwezig in ons land. De muggen die er nu zijn, kunnen volgens een woordvoerder van de NVWA geen kwaad. "De kans dat er een tijgermug met virus in Nederland is, is te verwaarlozen."

Stilstaand water geliefd bij tijgermug
Vanwege de aanwezigheid van de tijgermug hebben zo'n 2700 adressen in de gemeente Valkenburg aan de Geul dit jaar al een brief ontvangen. Daarin wordt onder andere opgeroepen om stilstaand water zoals in waterpoelen en water in potjes en putjes te vermijden.

Muggenvallen
De NVWA bestrijdt de tijgermug actief met muggenvallen en door broedplaatsen te verwijderen of onklaar te maken. Ook gebruiken ze biologische korrels, waar alleen de larven van steekmuggen aan doodgaan.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen