Overslaan en naar de inhoud gaan

Vorig jaar 350 tijgermuggen in Valkenburg

Geplaatst opwoensdag 5 augustus 2020 - 19:54

Er zijn vorig jaar 350 Aziatische tijgermuggen gevonden in Valkenburg volgens de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

De muggen in de gemeente Valkenburg aan de Geul leken te zijn uitgeroeid, maar doken in mei en juni toch weer op vijf plekken in Broekhem op.

Lees ook: Tijgermug terug in Valkenburg ondanks bestrijding

Tot en met oktober controles
Controleurs van de NVWA zullen nog tot en met oktober, het einde van het muggenseizoen, blijven controleren in de gemeente. De tijgermug was vorig jaar ook nog laat in het seizoen aanwezig in ons land. De muggen die er nu zijn, kunnen volgens een woordvoerder van de NVWA geen kwaad. "De kans dat er een tijgermug met virus in Nederland is, is te verwaarlozen."

Stilstaand water geliefd bij tijgermug
Vanwege de aanwezigheid van de tijgermug hebben zo'n 2700 adressen in de gemeente Valkenburg aan de Geul dit jaar al een brief ontvangen. Daarin wordt onder andere opgeroepen om stilstaand water zoals in waterpoelen en water in potjes en putjes te vermijden.

Muggenvallen
De NVWA bestrijdt de tijgermug actief met muggenvallen en door broedplaatsen te verwijderen of onklaar te maken. Ook gebruiken ze biologische korrels, waar alleen de larven van steekmuggen aan doodgaan.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen