Overslaan en naar de inhoud gaan

Vorig jaar 350 tijgermuggen in Valkenburg

Geplaatst opwoensdag 5 augustus 2020 - 19:54

Er zijn vorig jaar 350 Aziatische tijgermuggen gevonden in Valkenburg volgens de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

De muggen in de gemeente Valkenburg aan de Geul leken te zijn uitgeroeid, maar doken in mei en juni toch weer op vijf plekken in Broekhem op.

Lees ook: Tijgermug terug in Valkenburg ondanks bestrijding

Tot en met oktober controles
Controleurs van de NVWA zullen nog tot en met oktober, het einde van het muggenseizoen, blijven controleren in de gemeente. De tijgermug was vorig jaar ook nog laat in het seizoen aanwezig in ons land. De muggen die er nu zijn, kunnen volgens een woordvoerder van de NVWA geen kwaad. "De kans dat er een tijgermug met virus in Nederland is, is te verwaarlozen."

Stilstaand water geliefd bij tijgermug
Vanwege de aanwezigheid van de tijgermug hebben zo'n 2700 adressen in de gemeente Valkenburg aan de Geul dit jaar al een brief ontvangen. Daarin wordt onder andere opgeroepen om stilstaand water zoals in waterpoelen en water in potjes en putjes te vermijden.

Muggenvallen
De NVWA bestrijdt de tijgermug actief met muggenvallen en door broedplaatsen te verwijderen of onklaar te maken. Ook gebruiken ze biologische korrels, waar alleen de larven van steekmuggen aan doodgaan.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen