Overslaan en naar de inhoud gaan

Voorzitter pleit Jens Janse vrij van matchfixing

Geplaatst opdinsdag 21 juli 2015 - 13:53

Verdediger Jens Janse uit Maasbree lijkt vrijgepleit van matchfixing.

Janse werd genoemd in een Italiaanse matchfixingszaak, maar de hoofdpersoon in de omkoopzaak, de inmiddels afgetreden Catania-president Antonio Pulvirenti, heeft laten weten dat Janse er niets mee te maken heeft. Dat meldt VI.

Blonde Jessica
De verdediger werd verdachte naar aanleiding van een duel tussen zijn club Ternana en Catania. Catania won dat met 2-0. In afgetapte telefoongesprekken van de leiding van Catania werd gesproken over feesten, meisjes en treinen gesproken. Met de treinen en meisjes zouden de spelers bedoeld worden die moesten worden omgekocht. Daarbij werd ook de 'Nederlandse blondine Jessica' genoemd. Volgens de Italiaanse justitie Janse. Hij zou een opzettelijke fout bij het tweede doelpunt hebben gemaakt.

Lees ook: Nederlandse blondine Jessica' verdacht van matchfixing

Twee duels gekocht
Pulvirenti heeft nu echter verklaard dat er rond de wedstrijd tegen Ternana geen vuil spel gespeeld is. 'Er zijn maar twee wedstrijden die we gekocht hebben', aldus de openhartige Pulvirenti. 'Dat zijn de duels met Varese en Trapani'.

Meer omgekocht
Eerder gaf Pulvirenti nog aan dat er vijf wedstrijden gekocht waren om degradatie uit de Serie B te voorkomen. Daarbij zat toen ook het duel tegen Ternana.

Bijtekenen
De kans is overigens groot dat oud-speler van NAC en Willem II volgend seizoen nog steeds actief is bij Ternana. De ex-speler van Willem II en NAC Breda is met de Serie B-club dicht bij een akkoord over een contractverlenging, laat hij weten aan VI.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

'Nederlandse blondine Jessica' verdacht van matchfixing
Jens Janse blijft jaartje langer in Italië
Jens Janse naar Leyton Orient
Blinde man haalt zwarte band in vechtsport
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen