Overslaan en naar de inhoud gaan

Voorzitter MKB-Nederland: 'Luister meer naar de regio's'

Geplaatst opdonderdag 14 februari 2019 - 16:36

De politiek moet meer rekening houden met MKB-ondernemers buiten de Randstad. Dat zei voorzitter Jacco Vonhof van MKB-Nederland donderdag tijdens een kennismakingsbezoek aan onze provincie.

"Het klinkt heel populair om dit te zeggen. Maar het is wel zo", stelt Vonhof. "In Den Haag wordt uitgegaan van macro plaatjes en gemiddelden. Maar een gemiddelde Nederlander of ondernemer bestaat niet. Een ondernemer aan de grens heeft andere uitdagingen dan bedrijven die midden in Nederland zitten."

Tarieven
Als voorbeeld noemt hij de btw-verhoging. "75 procent van Nederland is een grensregio en ondervinden nu hinder van de btw-verhoging. Maar in Den Haag aan de Noordzee merken ze dit niet." De btw-verhoging ongedaan maken kan hij niet meer. "Maar we kijken wel of we via de Brussel nog iets kunnen doen", zegt Vonhof. Via de Europese MKB-vereniging pleit hij daar voor uniforme Europese belasting-tarieven.

Werkbezoek
Tijdens zijn werkbezoek sprak hij met het bestuur van MKB-Limburg en met leden. Vonhof is sinds september landelijk MKB voorzitter. Zijn bezoek aan Limburg stond vooral in het teken van leren. "Ik wil graag meer samenwerken met bijvoorbeeld VNO-NCW”, stelt hij. “MKB-Limburg geeft het goede voorbeeld want het werkt al samen met werkgeversverenigingen LWV en LLTB."

Deel dit bericht via
Overzicht
Het verhaal van een Limburgse wereldster: André Rieu
Uitgelicht
Het verhaal van een Limburgse wereldster: André Rieu

Violist en orkestleider André Rieu vertelt in een openhartig interview over zijn moeilijke jeugd, zijn carrière van violist naar orkestleder en entertainer van wereldformaat.

Rieu stelde samen met zijn vrouw Marjorie voor L1 TV exclusief een programma samen met hoogtepunten van alle concerten op het Vrijthof in Maastricht.

Zaterdag en zondag op L1 TV
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Kom helemaal in de stemming voor de LVK-Finale

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen