Overslaan en naar de inhoud gaan

Voorzitter MKB-Nederland: 'Luister meer naar de regio's'

Geplaatst opdonderdag 14 februari 2019 - 16:36

De politiek moet meer rekening houden met MKB-ondernemers buiten de Randstad. Dat zei voorzitter Jacco Vonhof van MKB-Nederland donderdag tijdens een kennismakingsbezoek aan onze provincie.

"Het klinkt heel populair om dit te zeggen. Maar het is wel zo", stelt Vonhof. "In Den Haag wordt uitgegaan van macro plaatjes en gemiddelden. Maar een gemiddelde Nederlander of ondernemer bestaat niet. Een ondernemer aan de grens heeft andere uitdagingen dan bedrijven die midden in Nederland zitten."

Tarieven
Als voorbeeld noemt hij de btw-verhoging. "75 procent van Nederland is een grensregio en ondervinden nu hinder van de btw-verhoging. Maar in Den Haag aan de Noordzee merken ze dit niet." De btw-verhoging ongedaan maken kan hij niet meer. "Maar we kijken wel of we via de Brussel nog iets kunnen doen", zegt Vonhof. Via de Europese MKB-vereniging pleit hij daar voor uniforme Europese belasting-tarieven.

Werkbezoek
Tijdens zijn werkbezoek sprak hij met het bestuur van MKB-Limburg en met leden. Vonhof is sinds september landelijk MKB voorzitter. Zijn bezoek aan Limburg stond vooral in het teken van leren. "Ik wil graag meer samenwerken met bijvoorbeeld VNO-NCW”, stelt hij. “MKB-Limburg geeft het goede voorbeeld want het werkt al samen met werkgeversverenigingen LWV en LLTB."

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen