Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Voorzitter MKB-Nederland: 'Luister meer naar de regio's'

Geplaatst opdonderdag 14 februari 2019 - 16:36

De politiek moet meer rekening houden met MKB-ondernemers buiten de Randstad. Dat zei voorzitter Jacco Vonhof van MKB-Nederland donderdag tijdens een kennismakingsbezoek aan onze provincie.

"Het klinkt heel populair om dit te zeggen. Maar het is wel zo", stelt Vonhof. "In Den Haag wordt uitgegaan van macro plaatjes en gemiddelden. Maar een gemiddelde Nederlander of ondernemer bestaat niet. Een ondernemer aan de grens heeft andere uitdagingen dan bedrijven die midden in Nederland zitten."

Tarieven
Als voorbeeld noemt hij de btw-verhoging. "75 procent van Nederland is een grensregio en ondervinden nu hinder van de btw-verhoging. Maar in Den Haag aan de Noordzee merken ze dit niet." De btw-verhoging ongedaan maken kan hij niet meer. "Maar we kijken wel of we via de Brussel nog iets kunnen doen", zegt Vonhof. Via de Europese MKB-vereniging pleit hij daar voor uniforme Europese belasting-tarieven.

Werkbezoek
Tijdens zijn werkbezoek sprak hij met het bestuur van MKB-Limburg en met leden. Vonhof is sinds september landelijk MKB voorzitter. Zijn bezoek aan Limburg stond vooral in het teken van leren. "Ik wil graag meer samenwerken met bijvoorbeeld VNO-NCW”, stelt hij. “MKB-Limburg geeft het goede voorbeeld want het werkt al samen met werkgeversverenigingen LWV en LLTB."

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats

Dit jaar viert Pinkpop haar vijftigjarig jubileum. En jij kunt daar zomaar bij zijn. Wij geven namelijk vijf keer twee weekendkaarten weg voor Pinkpop.

Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen