Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Voorzitter MKB-Nederland: 'Luister meer naar de regio's'

Geplaatst opdonderdag 14 februari 2019 - 16:36

De politiek moet meer rekening houden met MKB-ondernemers buiten de Randstad. Dat zei voorzitter Jacco Vonhof van MKB-Nederland donderdag tijdens een kennismakingsbezoek aan onze provincie.

"Het klinkt heel populair om dit te zeggen. Maar het is wel zo", stelt Vonhof. "In Den Haag wordt uitgegaan van macro plaatjes en gemiddelden. Maar een gemiddelde Nederlander of ondernemer bestaat niet. Een ondernemer aan de grens heeft andere uitdagingen dan bedrijven die midden in Nederland zitten."

Tarieven
Als voorbeeld noemt hij de btw-verhoging. "75 procent van Nederland is een grensregio en ondervinden nu hinder van de btw-verhoging. Maar in Den Haag aan de Noordzee merken ze dit niet." De btw-verhoging ongedaan maken kan hij niet meer. "Maar we kijken wel of we via de Brussel nog iets kunnen doen", zegt Vonhof. Via de Europese MKB-vereniging pleit hij daar voor uniforme Europese belasting-tarieven.

Werkbezoek
Tijdens zijn werkbezoek sprak hij met het bestuur van MKB-Limburg en met leden. Vonhof is sinds september landelijk MKB voorzitter. Zijn bezoek aan Limburg stond vooral in het teken van leren. "Ik wil graag meer samenwerken met bijvoorbeeld VNO-NCW”, stelt hij. “MKB-Limburg geeft het goede voorbeeld want het werkt al samen met werkgeversverenigingen LWV en LLTB."

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen