Overslaan en naar de inhoud gaan

Voorzitter Limburgs Wielergala onder vuur

Geplaatst opmaandag 21 november 2016 - 10:21

De kritiek op voorzitter Miriam van Es van de Club 24 zwelt aan.

Sinds het niet doorgaan van het Limburgs Wielergala, een verantwoordelijkheid van Van Es, wordt de roep om haar aftreden binnen de Club 24, bestaande uit oud-renners en wielerprominenten, steeds groter.

Spoedvergadering
Maandagavond is er een spoedvergadering van de club, waarbij Van Es uitleg komt geven. Eerder zei ze dat ze door persoonlijke omstandigheden haar taken voor het wielergala niet heeft kunnen uitvoeren.

Niets geregeld
De uitreiking had maandagavond moeten plaatsvinden, maar er was niets geregeld: de genomineerden waren niet geïnformeerd en er was niemand uitgenodigd. Enkele leden willen dat Van Es hoe dan ook aftreedt, omdat zij volledig onbereikbaar was en op zijn minst had moeten aangeven dat ze haar werkzaamheden niet kon uitvoeren. Naast de Club 24 is Van Es ook voorzitter van de Stichting Limburg Cycling, die belast is met de uitvoering van het Limburgs wielerplan.

Dumoulin
Momenteel wordt gezocht naar een nieuwe datum voor het gala. Voor Tom Dumoulin, een van de voornaamste genomineerden, lijkt alleen begin december nog een optie. Daarna gaat de renner van Giant-Alpecin op trainingskamp ter voorbereiding van het nieuwe seizoen.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Nieuwe datum gevonden voor Limburgs Wielergala
fietsen, wielrennen
Voorzitter Limburgs Wielergala stapt op
Limburgs wielergala valt in het water
ANP
Tom Dumoulin opnieuw Limburgs wielrenner van het jaar
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen