Overslaan en naar de inhoud gaan

Voorzitter Limburgs Wielergala onder vuur

Geplaatst opmaandag 21 november 2016 - 10:21

De kritiek op voorzitter Miriam van Es van de Club 24 zwelt aan.

Sinds het niet doorgaan van het Limburgs Wielergala, een verantwoordelijkheid van Van Es, wordt de roep om haar aftreden binnen de Club 24, bestaande uit oud-renners en wielerprominenten, steeds groter.

Spoedvergadering
Maandagavond is er een spoedvergadering van de club, waarbij Van Es uitleg komt geven. Eerder zei ze dat ze door persoonlijke omstandigheden haar taken voor het wielergala niet heeft kunnen uitvoeren.

Niets geregeld
De uitreiking had maandagavond moeten plaatsvinden, maar er was niets geregeld: de genomineerden waren niet geïnformeerd en er was niemand uitgenodigd. Enkele leden willen dat Van Es hoe dan ook aftreedt, omdat zij volledig onbereikbaar was en op zijn minst had moeten aangeven dat ze haar werkzaamheden niet kon uitvoeren. Naast de Club 24 is Van Es ook voorzitter van de Stichting Limburg Cycling, die belast is met de uitvoering van het Limburgs wielerplan.

Dumoulin
Momenteel wordt gezocht naar een nieuwe datum voor het gala. Voor Tom Dumoulin, een van de voornaamste genomineerden, lijkt alleen begin december nog een optie. Daarna gaat de renner van Giant-Alpecin op trainingskamp ter voorbereiding van het nieuwe seizoen.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Nieuwe datum gevonden voor Limburgs Wielergala
fietsen, wielrennen
Voorzitter Limburgs Wielergala stapt op
Limburgs wielergala valt in het water
ANP
Tom Dumoulin opnieuw Limburgs wielrenner van het jaar
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen