Overslaan en naar de inhoud gaan

Voorwerpen Limburgs Museum in Canon

Geplaatst opzaterdag 15 juni 2019 - 14:49

Zeven belangrijke archeologische voorwerpen uit het Limburgs Museum zijn zaterdag officieel ingepast in de Canon van Nederland.

Het gaat onder meer om een bruidsjurk van vlak na de Tweede Wereldoorlog, gemaakt van parachutestof; een bandkeramische pot van de allereerste boeren in ons land; en een instructiebord voor mijnwerkers in het Italiaans.

Video: L1

Afspiegeling
Ze moeten samen met objecten uit onder andere het Rijksmuseum Amsterdam, Museum Catharijneconvent Utrecht en het Allard Piersonmuseum Amsterdam een evenwichtige afspiegeling vormen van de Canon. Die Canon, chronologisch overzicht van de Nederlandse geschiedenis, werd in 2006 samengesteld in opdracht van de Nederlandse overheid om geschiedenislessen op scholen te ondersteunen.

Foto: Benoit Mater (manager publiek Limburgs Museum en Leontien Lems van de Canon Nederland ondertekenen de overeenkomst tussen de Canon en het museum.

Benoit Mater van het Limburgs Museum en Leontien Lems van de Canon Nederland
Foto: Tom Doesborg (L1)

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een coole airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de coole airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen