Overslaan en naar de inhoud gaan

Voorwerpen Limburgs Museum in Canon

Geplaatst opzaterdag 15 juni 2019 - 14:49

Zeven belangrijke archeologische voorwerpen uit het Limburgs Museum zijn zaterdag officieel ingepast in de Canon van Nederland.

Het gaat onder meer om een bruidsjurk van vlak na de Tweede Wereldoorlog, gemaakt van parachutestof; een bandkeramische pot van de allereerste boeren in ons land; en een instructiebord voor mijnwerkers in het Italiaans.

Video: L1

Afspiegeling
Ze moeten samen met objecten uit onder andere het Rijksmuseum Amsterdam, Museum Catharijneconvent Utrecht en het Allard Piersonmuseum Amsterdam een evenwichtige afspiegeling vormen van de Canon. Die Canon, chronologisch overzicht van de Nederlandse geschiedenis, werd in 2006 samengesteld in opdracht van de Nederlandse overheid om geschiedenislessen op scholen te ondersteunen.

Foto: Benoit Mater (manager publiek Limburgs Museum en Leontien Lems van de Canon Nederland ondertekenen de overeenkomst tussen de Canon en het museum.

Benoit Mater van het Limburgs Museum en Leontien Lems van de Canon Nederland
Foto: Tom Doesborg (L1)

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen