Overslaan en naar de inhoud gaan

Voortvluchtige militair niet gevonden na uitkammen bos

Geplaatst opvrijdag 21 mei 2021 - 6:28

Het uitkammen van een afgezet gebied in het Belgische Nationaal Park Hoge Kempen in de zoektocht naar de voortvluchtige militair Jürgen Conings heeft niets opgeleverd, meldt het Federaal Parket.

Conings is sinds maandag spoorloos en heeft in een brief kenbaar gemaakt dat hij het gemunt heeft op virologen en "het regime".

Zonder resultaat
Procureur Wenke Roggen maakte donderdagavond laat bekend dat de massale zoektocht door 250 politieagenten en 150 militairen naar de 46-jarige rechts-extremist tot dusver zonder resultaat is gebleven. "De sweeping van de perimeter heeft niet geleid tot het aantreffen van de gezochte persoon", aldus Roggen. "De zoektocht gaat nu verder."

Lees ook: Speurders naar voortvluchtige militair vinden camouflagetent

Er kwam geen antwoord op de vraag of Jürgen Conings zich in het gebied bevindt. Ook op de vraag of er nog andere aanwijzingen zijn in het onderzoek, werd geen antwoord gegeven. Evenmin werd bevestigd of er donderdagnacht of vrijdag nog verder wordt gezocht.

Politievoertuigen
Een colonne van een dertigtal politievoertuigen is donderdagnacht na het het uitkammen van het afgezette gebied teruggekeerd naar een toegangspoort van het Nationaal Park, waar het intussen rustig is geworden qua activiteit van politie en leger.

Klopjacht Jürgen Conings - 20 mei 2021
Foto: Orange Media

Lees ook: 'Voortvluchtige gewapende militair blijft zich verplaatsen'

Een moskee in de nabijgelegen plaats Eisden-Tuinwijk heeft voor de nacht extra bewaking gekregen van agenten van de lokale politie.

Knooppunt Kerensheide
Het uitkammen van het gebied ging donderdag aan het einde van de middag van start. Het uitgekamde gebied heeft een omtrek van zo'n 20 kilometer. De klopjacht naar de schietinstructeur heeft in Nederland tot gevolg gehad dat het knooppunt Kerensheide bij Stein donderdag werd afgezet.

Rond middernacht gaf de Belgische politie de E314 weer vrij voor het verkeer.

Nederlandse politie-eenheden in de grensstreek staan "op scherp" zolang Conings gezocht wordt, heeft een woordvoerster van de Landelijke Eenheid gezegd.

Lees ook: Nederlandse politie 'op scherp' rond klopjacht op militair

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen