Overslaan en naar de inhoud gaan

Voortvluchtige martelverdachte uit Kerkrade gearresteerd

Geplaatst opvrijdag 22 oktober 2021 - 6:30

De politie heeft een man gearresteerd die betrokken zou zijn bij een gruwelijke marteling in Kerkrade, begin dit jaar. Deze Jean Pierre, alias de Mexicaan, was maandenlang spoorloos.

Begin deze maand wist de politie hem alsnog te arresteren. Dat blijkt uit stukken in handen van L1.

Lees ook: Kerkradenaar gruwelijk gemarteld met lepel en sigaretten

Gruwelijk tafereel
Op 6 en 7 januari van dit jaar is een man in zijn eigen woning vastgehouden en gemarteld. Er werd een schroevendraaier in zijn benen gestoken, met een hamer tegen zijn benen geslagen, een hete lepel tegen zijn huid gehouden en er zijn sigaretten op zijn lichaam uitgedrukt. Volgens de man had hij een drugsconflict met Rotterdammer Abdel en diens handlanger uit Kerkrade: 'de Mexicaan'.

Spoorloze verdachten
Beide verdachten waren maandenlang onvindbaar. Abdel reed echter tijdens een verkeerscontrole rechtstreeks in de handen van justitie. Niet veel later heeft de politie dus ook zijn vermeende handlanger in de boeien geslagen. Jean Pierre is vorige week door de rechter in bewaring gesteld. Er zijn verschillende dna-sporen van hem aangetroffen in de woning van het slachtoffer. Momenteel wordt er nader onderzoek gedaan naar zijn betrokkenheid.

Kafkaëske situatie
Waar de Mexicaan voorlopig vastzit, heeft Abdel juist te horen gekregen dat hij naar huis mag. Hij claimt al sinds zijn aanhouding onschuldig te zijn en zegt dat ook te kunnen bewijzen. Zo hangen er camera's op plekken waar hij wél geweest zou zijn. De rechter gaf hem donderdag het voordeel van de twijfel. Abdel blijft wel verdachte.

"We hebben justitie gevraagd beelden op te zoeken van een avondwinkel, restaurant, het plaats delict, tankstations aan de A2, op de snelweg en van op straat in het centrum van Rotterdam. Die beelden blijken niet meer beschikbaar", zegt Abdels advocaat Peer Szymkowiak. "Deze situatie is kafkaësk. Cliënt wil zijn onschuld aantonen, maar het kán kennelijk niet. Bizar."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten
Advertentie
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen

Meest gelezen