Overslaan en naar de inhoud gaan

Voortvluchtige 'Godfather' Parkstadbende opgepakt

Geplaatst opzaterdag 4 april 2020 - 21:55

De politie heeft zaterdagochtend de voortvluchtige Pascal M. uit Hoensbroek aangehouden.

M. was tien maanden spoorloos nadat hij tot een gevangenisstraf van 4,5 jaar was veroordeeld voor zijn betrokkenheid bij de zogenoemde Parkstadbende.

Heling en witwassen
Die bende pleegde in de regio Heerlen en Brunssum jarenlang diverse woninginbraken en autodiefstallen en hield zich bezig met heling en witwassen. In 2017 werd de bende opgerold. Op 18 juni 2019 werd de straf tegen M. uitgesproken, maar de man was niet komen opdagen voor de zitting en was sindsdien spoorloos.

Lees ook: Jarenlange celstraffen voor leden beruchte Parkstadbende

Vader
Pascal M. werd door de rechter gezien als de Godfather van de jongeren binnen de criminele organisatie. Hij is de vader van Romano M., die als de leider werd gezien. Ook moeder Elizabeth C. en Naomi van E., de vriendin van Romano, kregen celstraffen. Het OM vergeleek de bende eerder met de maffia vanwege de strakke hiërarchie die in de bende heerste.

M. wordt nu overgebracht naar de gevangenis, waar hij aan zijn celstraf zal beginnen. Waar de politie de voortvluchtige crimineel heeft opgepakt, is niet bekendgemaakt.

Lees ook: Parkstadbende opnieuw voor de rechter: wie is wie?

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen