Overslaan en naar de inhoud gaan

Voortvluchtige drugsverdachte gearresteerd in Griekenland

Geplaatst opdinsdag 19 januari 2021 - 16:48

Een 43-jarige man die wordt gezien als onderdeel van een internationale drugsorganisatie, waarvan de kern in Beek zat, is gearresteerd in Griekenland. Hij is inmiddels overgeleverd aan justitie in Nederland.

Dat schrijft de politie in een persverklaring. Het gaat om een Albanese man die al op 17 december werd aangehouden.

Lees ook: IJzerboer tweede hoofdverdachte internationale drugsoperatie

Veertien arrestaties
Deze Brajan D. is volgens justitie onderdeel van de organisatie die vanuit het Beekse autobedrijf Alba Car een internationale hennephandel runde. Op 22 oktober 2020 werden in dat onderzoek al veertien verdachten gearresteerd. Vijf van die mensen zitten momenteel in een Nederlandse cel en zij verschijnen woensdag voor het eerst voor de rechter.

13.000 planten
De overige verdachten werden aangehouden in Spanje, in de omgeving van Barcelona, en worden daar naar verwachting ook vervolgd. Tijdens het onderzoek vond de Spaanse politie in totaal 13.000 hennepplanten. Ook in Nederland trof men op verschillende locaties hennepplantages aan. De Albanees Dejvi 'Tony' G. (37) en Houman E. (30) zouden aan het hoofd van de organisatie staan.

Lees ook: Voortvluchtig kopstuk in drugsoperatie is autodealer 'Tony'

Kopstuk voortvluchtig
Justitie maakte in een eerder stadium al bekend dat een groot deel van de verdachten voortvluchtig is. Onder hen ook kopstuk Dejvi. Met de arrestatie van Brajan in Griekenland is er één naam van het lijstje van justitie verdwenen. De Albanees wordt vrijdag voorgeleid aan de onderzoeksrechter, bevestigt Brajan advocaat Marcel Heuvelmans.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen