Overslaan en naar de inhoud gaan

Voortvluchtige brandstichter gepakt: 7 jaar cel volgt

Geplaatst opvrijdag 27 juli 2018 - 10:27

De politie heeft in Heerlen een voortvluchtige brandstichter opgepakt.

De 54-jarige man werd in november veroordeeld tot zeven jaar cel vanwege brandstichting in een bedrijfspand in Heerlen en een poging om brand te stichten in een huis in Kerkrade in 2015. Na zijn veroordeling was hij echter onvindbaar.

Vrije tijd
Een agent zag hem vorige week toevallig lopen toen hij een dagje vrij had. Hij schakelde direct de hulp van zijn collega's in, maar de veroordeelde wist te ontkomen naar Duitsland. Afgelopen dinsdag liet de man zich weer zien in Heerlen. Hij werd toen alsnog opgepakt en kan nu zijn celtegoed verzilveren.

Lees ook: Flinke celstraffen voor brandstichting Heerlen en Kerkrade

De gevluchte man werd samen met twee medebrandstichters veroordeeld. De bedoeling van de mannen was om de verzekering voor bijna 2,5 miljoen euro op te lichten.

Chauffeur
De eigenaar van de panden werd gezien als de opdrachtgever en kreeg acht jaar cel. De 54-jarige man voerde de brandstichtingen uit en moest dus zeven jaar de cel in. Zijn 64-jarige zwager, die als chauffeur was ingehuurd, werd veroordeeld tot een taakstraf van 240 uur.

Carnavalszondag
De branden werden gesticht op carnavalszondag 15 februari 2015. De brandweer moest die avond twee keer in actie komen. Eerst werd een sterke gaslucht geroken bij een huis aan de Meuserstraat in Kerkrade. Onderzoek door de brandweer wees uit dat de gaskraan openstond, dat alle ramen en deuren dicht waren en dat de brievenbus was afgeplakt.

Later op de avond was er een ontploffing in een bedrijfspand aan de Passartweg in Heerlen. Dit gebouw brandde volledig af. Ook hier was de gasleiding gemanipuleerd. Op beide plekken werden de bewoners in de directe omgeving geëvacueerd.

Volg alle verrichtingen van Tom tijdens de Tour de France op onze Tom Dumoulin themapagina.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Jouw videoboodschap op L1 TV.

Stuur je zelfgemaakte video via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Uitgelicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV

Wie wil jij een hart onder de riem steken? Stuur je filmpje naar L1 TV via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

De videoboodschappen worden gedurende de hele dag op L1 TV uitgezonden.

Voor je opa, oma, familie of vrienden...
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
AvondGasten: corona in Limburg
Uitgelicht
AvondGasten: corona in Limburg

L1 gaat in samenwerking met Zuyderland en andere Limburgse zorginstellingen een extra programma uitzenden waarbij we ingaan op vragen rond het coronavirus.

Er zullen medische experts aanschuiven antwoord geven op de belangrijkste zaken in de bestrijding van het virus. Daarbij geven ze ook preventietips, lichten ze maatregelen toe in hun eigen instellingen en beantwoorden ze de belangrijkste vragen van de kijkers.

Iedere avond om 18:00 op L1 TV, met een herhaling om 21:00.

Stel hier je vraag over corona
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen