Overslaan en naar de inhoud gaan

Voortvluchtige Belgische militair nam 3000 euro op

Geplaatst opmaandag 31 mei 2021 - 16:57

De voortvluchtige militair Jurgen Conings uit Dilsen-Stokkem, net over de grens bij Grevenbicht, nam voor zijn verdwijning nog een groot geldbedrag op.

Dat meldt de krant Het Laatste Nieuws maandag. Volgens de Belgische omroep VRT gaat het om 3000 euro. Dat zou volgens de Belgische media erop duiden dat hij zich goed voorbereid heeft om langer onder de radar te blijven.

Spoorloos
Conings is sinds twee weken spoorloos. De beroepsmilitair kwam in het vizier van de politie na bedreigingen aan het adres van politici en de Belgische viroloog Marc van Ranst in het bijzonder. Hij verwijt ze de opgelegde coronamaatregelen en schreef in een afscheidsbrief dat hij 'niet meer kon leven met de leugens van mensen die beslissen hoe wij moeten leven'. Conings staat op de Belgische terroristenlijst. De autoriteiten vrezen dat hij een aanslag wil plegen. Vlak voor zijn verdwijning nam hij wapens mee uit een militair depot.

Bewaking
Niet alleen viroloog Marc Van Ranst, maar in totaal een tiental personen zou extra bewaking krijgen vanwege de voortvluchtige ­militair. Gevreesd wordt dat zij allemaal een doelwit kunnen zijn van de zwaarbewapende man, zo schrijven de Belgische kranten van Mediahuis op basis van welingelichte bronnen.

Lees ook: België: 'Voortvluchtige Jurgen Conings nog in leven'

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten
Advertentie
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen

Meest gelezen