Overslaan en naar de inhoud gaan

Voortgezet onderwijs weer van start gegaan

Geplaatst opdinsdag 2 juni 2020 - 19:15

De middelbare scholen hebben hun deuren dinsdag ook weer geopend. De scholen hebben de afgelopen weken de tijd gehad om maatregelen te treffen waardoor tijdens het onderwijs de anderhalve meter afstand gewaarborgd kan worden.

In de praktijk betekent dit dat er slechts aan kleine groepjes onderwijs gegeven kan worden. Er mogen niet meer dan acht of negen leerlingen in een klaslokaal plaatsnemen. Kluisjes en de kantine mogen nog niet gebruikt worden.

Op het Bisschoppelijk College Broekhin in Roermond kwamen dinsdag ongeveer 250 van de 1350 leerlingen naar school. De afgelopen dagen heeft de schoolleiding het gebouw volledig coronaproof gemaakt. Bij de ingang moeten de leerlingen de handen desinfecteren. In het gebouw zijn verplichte looprichtingen aangegeven.

Video: L1

Afstand houden
De leerlingen houden zich bij het binnenkomen op het schoolplein goed aan de anderhalve meter afstand van elkaar. Directeur Marc Demandt geeft zijn leerlingen dan ook een compliment hiervoor: "Als we dit na twee weken waren gaan doen, dan was het spannend geweest. Je merkt dat deze kinderen de afgelopen tijd goed hebben kunnen wennen aan de nieuwe normen in de samenleving."

Klasgenoten en leraren gemist
De leerlingen zijn blij dat ze weer naar school mogen. Ze hebben vooral het contact met hun klasgenoten en leraren gemist. "De leraren zag je normaal dagelijks, met je klasgenoten trok je elke dag op. Dat zijn allemaal dingen die de afgelopen tijd zijn weggevallen," zegt leerling Thomas Pappas.

Mentorlessen, bewegingslessen en creatieve vakken
De Roermondse school heeft ervoor gekozen om in de ochtend online-lessen te blijven geven. In de middag komen de leerlingen naar school voor mentorlessen, bewegingslessen en creatieve vakken. "Zonder af te doen aan de onderwijsinhoud vinden we heel diep van binnen, zeker in deze tijd, het sociale aspect op dit moment het belangrijkste. De kinderen hebben twee maanden thuis gezeten en nu zien ze elkaar weer," geeft directeur Demandt toelichting bij de gekozen aanpak.

Slechts één dag per week fysiek onderwijs
Het was nog een hele klus om voor alle leerlingen een passend rooster te maken. In de praktijk komen de leerlingen één dag in de week naar school voor fysiek onderwijs, meestal in de middag. De andere dagen zullen de leerlingen onderwijs op afstand volgen. Niet alle leerlingen vinden dit vervelend. "De lessen zijn veel korter, en ik snap het veel beter. Ook is het fijner dat ik nu makkelijker vragen kan stellen dan in de klas", aldus één van de leerlingen.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een coole airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de coole airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen