Voortgezet onderwijs school scholier leerling rugzak

Kerkrade wil weer middelbare school: Het Martin Buber

Er moet weer volwaardig middelbaar onderwijs in Kerkrade komen. De gemeenteraad heeft het college opdracht gegeven om alles in het werk te stellen om hiervoor te zorgen.

Broekhin college
Voortgezet onderwijs weer van start gegaan

De middelbare scholen hebben hun deuren dinsdag ook weer geopend. De scholen hebben de afgelopen weken de tijd gehad om maatregelen te treffen waardoor tijdens het onderwijs de anderhalve meter afstand gewaarborgd kan worden.

stock cybercrimeteam onderzoek online computer
Onderzoek naar mogelijk hack scholenkoepel loopt nog

Het cybercrimeteam van de politie Limburg is bezig met een onderzoek naar het computervirus dat 23 scholen van de Stichting Limburgs Voortgezet Onderwijs (LVO) voor de carnavalsvakantie trof.

Lege klas, leeg klaslokaal, onderwijsstaking, basisschool, lagere school stock
Animo onderwijsstaking groot onder basisscholen

Bijna 80 basisscholen en twee middelbare scholen in Limburg hebben zich tot nu toe aangemeld voor de grote onderwijsstaking op 6 november.

Les, voorlichting, school (12 mrt 2020)
Video: seksuele voorlichting moet volgens leerlingen anders

Volgens leerlingen op middelbare scholen moet de manier waarop seksuele voorlichting wordt gegeven, veranderen. Er moet meer aandacht aan het onderwerp worden besteed en de taboe moet doorbroken worden.

Forse groei vroegtijdige schoolverlaters in Noord-Limburg

Het aantal vroegtijdige schoolverlaters in Noord-Limburgse gemeenten is afgelopen jaar met ruim 15 procent gestegen.

Onderscheiding voor vijf 'excellente' scholen in Limburg

De onderwijsinspectie heeft maandag aan vijf scholen in Limburg het predicaat 'excellent' uitgereikt. De scholen mogen die titel nu tot en met 2021 voeren.

Klas lokaal school
Forse leerlingendaling op Limburgse middelbare scholen

Het aantal leerlingen op middelbare scholen in Limburg daalt tot 2030 met 20 procent.

Provincie steekt 1,2 miljoen in verbeteren onderwijs

De provincie gaat ruim 1,2 miljoen euro investeren in het verbeteren van de onderwijskwaliteit.

Crisis bij grote onderwijskoepel Movare

Bij de grote Zuid-Limburgse onderwijskoepel Movare dreigt een onwerkbare situatie te ontstaan.

Overzicht
Uitgelicht
Win €5.000,- advertentietegoed bij L1/1Limburg

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (27-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 5.000 euro aan gratis advertentietegoed te winnen!
Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1.nl of 1Limburg (website/app).

Maak kans op €5.000,- advertentietegoed
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!
Uitgelicht
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Kim Vaessen uit Sittard.

Een heel bijzonder jaar dat voor altijd herinnerd zal worden. We houden continu rekening met corona. Zowel nu als tijdens de vastelaovend zelf. Er zullen geen grote publieksevenementen zijn dit jaar, maar voor de vastelaovesliefhebber is er genoeg te beleven bij L11 Alaaf. En daar past absoluut een Vastelaovesgezicht bij.

Klein, intiem, soms spontaan en heel veel mooie herinneringen ophalen... Veer laote dich neet in de steek.

Bekijk hier meer over het Vastelaovesgezicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten