Overslaan en naar de inhoud gaan

Voortbestaan Fortuna Sittard blijft hoogst onzeker

Geplaatst opdinsdag 1 maart 2016 - 13:33

Het voortbestaan van Fortuna Sittard hangt nog altijd aan een zijden draadje.

De betaaldvoetbalclub uit Sittard gaat dinsdagmiddag opnieuw in overleg met de KNVB.

Gat in de begroting
Directeur Joppe Sangen was eerder op de dag al in Zeist voor een gesprek met de top van de voetbalbond, maar toen kon nog geen sluitend plan presenteren om het gapende gat in de begroting te dichten. "We missen nog een substantieel bedrag", verklaart Sangen tegen de NOS. Dinsdagmiddag om 12:00 uur verstreek de deadline die de KNVB eerder had gesteld.

Nol Hendriks
Fortuna heeft per direct een bedrag van 900.000 euro nodig om het seizoen te kunnen afmaken. De club is in gesprek met textielbaron Nol Hendriks. Die zou met twee ton over de brug willen komen, maar eist wel dat een derde partij garant staat voor dat bedrag.

De voetbalbond komt waarschijnlijk aan het eind van de middag met een verklaring.

2002, 2005, 2009
Het is niet voor het eerst dat Fortuna flink in de penarie zit. De club verkeerde sinds de degradatie naar de eerste divisie in 2002 vaker in grote financiële problemen. In het jaar van het afscheid van het hoogste voetbalpodium scheerde de club langs de rand van de afgrond. Ook in 2005 en 2009 werd een faillissement op het nippertje afgewend.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. klik hier

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Speel mee met de Limburgse muziekquiz vanuit je eigen woonkamer!

De L1mbo Top 100 van komende Hemelvaartsdag heeft een zilveren randje. Het is namelijk de 25ste keer dat de lijst samengesteld wordt. “Dit zilveren jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan”, zo vertelt programmamaker Henk Hover. “Er komt op L1 TV een L1mbo Top 100 kwis én een muziekprogramma vol weetjes en achtergronden rond het fenomeen L1mbo Top 100.”

Op zaterdag 8 mei presenteren Ruud Kleinen en Rian Moonen de L1mbo Top 100 ThoesQuiz, waaraan honderden Limburgers vanuit thuis kunnen deelnemen!

Wie wordt de Limburgse muziekkenner van het jaar? We spelen de meest uiteenlopende muziekvragen. En je kunt thuis meespelen vanaf je eigen bank.

Speel zaterdag 8 mei mee!
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen