Overslaan en naar de inhoud gaan

Voortbestaan Fortuna Sittard blijft hoogst onzeker

Geplaatst opdinsdag 1 maart 2016 - 13:33

Het voortbestaan van Fortuna Sittard hangt nog altijd aan een zijden draadje.

De betaaldvoetbalclub uit Sittard gaat dinsdagmiddag opnieuw in overleg met de KNVB.

Gat in de begroting
Directeur Joppe Sangen was eerder op de dag al in Zeist voor een gesprek met de top van de voetbalbond, maar toen kon nog geen sluitend plan presenteren om het gapende gat in de begroting te dichten. "We missen nog een substantieel bedrag", verklaart Sangen tegen de NOS. Dinsdagmiddag om 12:00 uur verstreek de deadline die de KNVB eerder had gesteld.

Nol Hendriks
Fortuna heeft per direct een bedrag van 900.000 euro nodig om het seizoen te kunnen afmaken. De club is in gesprek met textielbaron Nol Hendriks. Die zou met twee ton over de brug willen komen, maar eist wel dat een derde partij garant staat voor dat bedrag.

De voetbalbond komt waarschijnlijk aan het eind van de middag met een verklaring.

2002, 2005, 2009
Het is niet voor het eerst dat Fortuna flink in de penarie zit. De club verkeerde sinds de degradatie naar de eerste divisie in 2002 vaker in grote financiële problemen. In het jaar van het afscheid van het hoogste voetbalpodium scheerde de club langs de rand van de afgrond. Ook in 2005 en 2009 werd een faillissement op het nippertje afgewend.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. klik hier

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen