Overslaan en naar de inhoud gaan

Voortbestaan Fortuna Sittard blijft hoogst onzeker

Geplaatst opdinsdag 1 maart 2016 - 13:33

Het voortbestaan van Fortuna Sittard hangt nog altijd aan een zijden draadje.

De betaaldvoetbalclub uit Sittard gaat dinsdagmiddag opnieuw in overleg met de KNVB.

Gat in de begroting
Directeur Joppe Sangen was eerder op de dag al in Zeist voor een gesprek met de top van de voetbalbond, maar toen kon nog geen sluitend plan presenteren om het gapende gat in de begroting te dichten. "We missen nog een substantieel bedrag", verklaart Sangen tegen de NOS. Dinsdagmiddag om 12:00 uur verstreek de deadline die de KNVB eerder had gesteld.

Nol Hendriks
Fortuna heeft per direct een bedrag van 900.000 euro nodig om het seizoen te kunnen afmaken. De club is in gesprek met textielbaron Nol Hendriks. Die zou met twee ton over de brug willen komen, maar eist wel dat een derde partij garant staat voor dat bedrag.

De voetbalbond komt waarschijnlijk aan het eind van de middag met een verklaring.

2002, 2005, 2009
Het is niet voor het eerst dat Fortuna flink in de penarie zit. De club verkeerde sinds de degradatie naar de eerste divisie in 2002 vaker in grote financiële problemen. In het jaar van het afscheid van het hoogste voetbalpodium scheerde de club langs de rand van de afgrond. Ook in 2005 en 2009 werd een faillissement op het nippertje afgewend.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. klik hier

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen