Overslaan en naar de inhoud gaan

Voortbestaan Fortuna Sittard blijft hoogst onzeker

Geplaatst opdinsdag 1 maart 2016 - 13:33

Het voortbestaan van Fortuna Sittard hangt nog altijd aan een zijden draadje.

De betaaldvoetbalclub uit Sittard gaat dinsdagmiddag opnieuw in overleg met de KNVB.

Gat in de begroting
Directeur Joppe Sangen was eerder op de dag al in Zeist voor een gesprek met de top van de voetbalbond, maar toen kon nog geen sluitend plan presenteren om het gapende gat in de begroting te dichten. "We missen nog een substantieel bedrag", verklaart Sangen tegen de NOS. Dinsdagmiddag om 12:00 uur verstreek de deadline die de KNVB eerder had gesteld.

Nol Hendriks
Fortuna heeft per direct een bedrag van 900.000 euro nodig om het seizoen te kunnen afmaken. De club is in gesprek met textielbaron Nol Hendriks. Die zou met twee ton over de brug willen komen, maar eist wel dat een derde partij garant staat voor dat bedrag.

De voetbalbond komt waarschijnlijk aan het eind van de middag met een verklaring.

2002, 2005, 2009
Het is niet voor het eerst dat Fortuna flink in de penarie zit. De club verkeerde sinds de degradatie naar de eerste divisie in 2002 vaker in grote financiële problemen. In het jaar van het afscheid van het hoogste voetbalpodium scheerde de club langs de rand van de afgrond. Ook in 2005 en 2009 werd een faillissement op het nippertje afgewend.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. klik hier

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen