Overslaan en naar de inhoud gaan

Voortbestaan basisschool Swartbroek onzeker

Geplaatst opzaterdag 5 december 2015 - 7:48

Het voortbestaan van basisschool Sint Laurentius in Swartbroek is onzeker. Binnenkort neemt Scholenstichting Meerderweert een besluit over de toekomst van de school.

Op de moment telt de school 36 leerlingen. "Een aantal jaren geleden waren dat er nog tachtig. Maar langzaam naderen we een grenswaarde waarbij het goede onderwijs dat nu nog gegeven wordt onder druk komt te staan. Dan zijn er gewoon te weinig leerlingen", laat Henk Jabben, lid van de raad van bestuur van Meerderweert weten.

Scholenstichting
"Op korte termijn nemen wij een voorgenomen besluit over de toekomst van de school. Daar wil ik op dit moment niet op vooruitlopen, maar sluiting is daarbij een van de opties. Als een besluit er ligt dan zal onze raad van toezicht daar een oordeel over vellen maar ook de verschillende gremia op de school zelf en de gemeente Weert", zegt Jabben.

Sluiting
Hoewel het schoolbestuur nog meerdere scenario’s openhoudt heeft de dorpsraad de overtuiging dat er wordt aangestuurd op sluiting. "We hebben het idee dat het vooral een financiële afweging is", vertelt waarnemend dorpsraadvoorzitter Piet van Aarle. "Vertrek van de school zou erg slecht zijn voor de leefbaarheid. Het is toch een van de belangrijkste dingen waar jonge mensen naar kijken als ze in een dorp willen gaan wonen. We zijn er in ieder geval fel op tegen, mocht besloten worden de school te sluiten."

Het CDA in de Weerter gemeenteraad heeft de mogelijke sluiting van de school in Swartbroek aangekaart bij het college van B en W.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

'Problemen basisonderwijs ook bij dorpsschooltjes'
Belangstelling voor technisch onderwijs neemt toe
Betonsilo valt tegen nieuwbouw basisschool Weert
stock onderwijs basisschool kind kinderen school
Onderscheiding voor twee 'excellente' scholen in Limburg
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen