Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Voorstel: verbouw gemeentehuis Maasgouw voor 6,6 miljoen

Geplaatst opdonderdag 30 juni 2016 - 6:25

Het gemeentehuis van Maasgouw is hopeloos verouderd. Inmiddels ligt er een voorstel om het pand compleet te verbouwen. Prijskaartje: 6,6 miljoen euro.

In de zomer een woestijnklimaat, ’s winters met vijf lagen thermokleding nog steeds ijskoud. De gemeenteraad moet noodgedwongen elke maand in het oude raadhuis van Heel vergaderen.

Faceliften
Al sinds de fusie van Maasbracht, Heel en Thorn in 2007 leeft het plan om het oude gemeentehuis van Maasbracht te faceliften. Het plan wordt in de ijskast gezet als Maasgouw een nauwe samenwerking aangaat met buurgemeenten Echt-Susteren en Roerdalen. De betreffende ambtenaren worden verdeeld over de (oud-)gemeentehuizen in Heel, Echt en Sint Odiliënberg.

Ambities
Eenmaal gesetteld, worden de verbouwingsplannen van ‘Maasbracht’ weer uit de mottenballen gehaald. De ambities reiken nu verder. Het gaat niet meer alleen over het servicegedeelte, maar over een complete make-over. Het ziet er vooralsnog naar uit dat de 6,6 miljoen kostende operatie op voldoende politieke steun kan rekenen en dus door zal gaan.

Lees in De Limburger van donderdag waar de 6,6 miljoen euro precies aan besteed wordt.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

In beeld: Compleet verbouwd gemeentehuis Maasgouw open
Grote verhuisdag voor gemeente Maasgouw
Raad Maasgouw verhuist naar Maasbracht
'Kotslucht' teistert Maasbracht
Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen