Overslaan en naar de inhoud gaan

Voorstel: verbouw gemeentehuis Maasgouw voor 6,6 miljoen

Geplaatst opdonderdag 30 juni 2016 - 6:25

Het gemeentehuis van Maasgouw is hopeloos verouderd. Inmiddels ligt er een voorstel om het pand compleet te verbouwen. Prijskaartje: 6,6 miljoen euro.

In de zomer een woestijnklimaat, ’s winters met vijf lagen thermokleding nog steeds ijskoud. De gemeenteraad moet noodgedwongen elke maand in het oude raadhuis van Heel vergaderen.

Faceliften
Al sinds de fusie van Maasbracht, Heel en Thorn in 2007 leeft het plan om het oude gemeentehuis van Maasbracht te faceliften. Het plan wordt in de ijskast gezet als Maasgouw een nauwe samenwerking aangaat met buurgemeenten Echt-Susteren en Roerdalen. De betreffende ambtenaren worden verdeeld over de (oud-)gemeentehuizen in Heel, Echt en Sint Odiliënberg.

Ambities
Eenmaal gesetteld, worden de verbouwingsplannen van ‘Maasbracht’ weer uit de mottenballen gehaald. De ambities reiken nu verder. Het gaat niet meer alleen over het servicegedeelte, maar over een complete make-over. Het ziet er vooralsnog naar uit dat de 6,6 miljoen kostende operatie op voldoende politieke steun kan rekenen en dus door zal gaan.

Lees in De Limburger van donderdag waar de 6,6 miljoen euro precies aan besteed wordt.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

In beeld: Compleet verbouwd gemeentehuis Maasgouw open
Grote verhuisdag voor gemeente Maasgouw
Raad Maasgouw verhuist naar Maasbracht
'Kotslucht' teistert Maasbracht
Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen