Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Voorstel: statushouders ruilen in Midden-Limburg

Geplaatst opwoensdag 27 juli 2016 - 21:09

Weert wil met de andere gemeenten in Midden-Limburg afspraken maken over de huisvesting van statushouders.

Een vluchteling met een verblijfsvergunning kan bijvoorbeeld in Weert wonen, terwijl Nederweert die hem eigenlijk had moeten huisvesten, daarvoor betaalt.

Uitlenen
Het idee voor zo'n uitruil komt van wethouder Frans van Eersel. Het komt erop neer dat een gemeente met weinig sociale huurwoningen, het verplicht aantal op te nemen statushouders onderbrengt in een andere gemeente met wel genoeg huurhuizen. Voorwaarde is dat de gemeente die haar statushouder 'uitleent' er wel voor betaalt.

10.000 euro
Een gemiddelde vluchteling met verblijfsvergunning kost de gemeente 10.000 euro, inclusief uitkering, zo heeft Weert berekend.
Dit plan brengt de wethouder in het najaar ter sprake tijdens een overleg met Leudal, Maasgouw, Echt-Susteren, Roerdalen, Nederweert en Roermond.

Verbouwen
Het idee van Van Eersel vloeit voort uit het actieplan Limburgs Maatwerk. Hierin proberen provincie, gemeenten en woningcorporaties samen op te trekken om meer sociale huurwoningen te krijgen. Dit kan door bijvoorbeeld particulier vastgoed te verhuren, sloopplannen uit te stellen en zakelijke panden te verbouwen tot woonhuizen.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Nog geen besluit over kazerne Weert
Limburgse gemeenten willen regierol inburgering
'Statushouders sneller en beter helpen bij inburgering'
Flats van statushouders beveiligd in Blerick
Overzicht
Advertentie
50 jaar Thielen - De ogen van de meester

In het Limburgs Museum is tot en met 5 mei 2019 de unieke overzichtstentoonstelling '50 Jaar Thielen - De ogen van de meester' te zien. Evert Thielen (Venlo, 1954) maakt kunst die je overrompelt: gigantische schilderijen waar jarenlang aan is gewerkt. Nooit eerder was er zoveel werk van deze bekende en gewaardeerde kunstenaar op één plek te zien.

Ontdek hier de tentoonstelling '50 Jaar Thielen - De ogen van de meester'
Uitgelicht
L1 vaart door provincie op weg naar vastelaovend

L1 heeft een nieuw initiatief ontwikkeld in aanloop naar de vastelaovend. Vanaf zaterdag 23 februari tot en met vrijdag 1 maart 2019 vaart L1 over de Maas met de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting Boeët. Zowel radio als tv-uitzendingen worden in die periode (live) op de boot gemaakt. Verenigingen, lokale artiesten en andere carnavalisten zijn van harte welkom bij deze uitzendingen.

Het vaarschema zit er als volgt uit: 23-2 Venlo, 24-2 Gennep, 25-2 Arcen, 26-2 Roermond, 27-2 Maasbracht, 28-2 Echt en 1-3 Maastricht.

Veel meer over de boot klik hier
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111!

We tellen met je af tot aan de Vastelaovend.

De Top 1111 komt er weer aan: van zaterdag 23 februari tot en met zaterdag 2 maart is het iedere dag feest op je radio met Tim, Ruud Sjoerd, Rian, Tom en Henk.

De Top 1111 van 10:00 - 23:00
Uitgelicht
Maak kans op polsbendjes voor de Zoepkoel!

We geven de eerste 100 polsbendjes weg voor de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting.

Laat ons weten welke artiest jij graag zaterdag 2 maart op de Zoepkoel zou willen zien. Dan maak je kans op 4 polsbendjes!

Doe hier mee
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen