Overslaan en naar de inhoud gaan

Voorstel parkeren in Eijsden aangepast

Geplaatst opdinsdag 29 september 2015 - 6:25

De gemeente Eijsden-Margraten heeft het raadsvoorstel over het parkeerbeleid in de historische kern van Eijsden aangepast.

Wethouder Gerry Jacobs hoopt met enkele aanpassingen tegemoet te komen aan kritiek van bewoners en horecaondernemers.

Aangepast
De wijzigingen omvatten onder meer uitbreiding van het gebied waar vergunningparkeren wordt ingevoerd. Behalve in de Diepstraat, Spauwenstraat, Mariaberg en Vogelzang, wordt vergunningparkeren nu ook ingevoerd in de Kerkstraat, St. Christinastraat, 't Bat en de drie Batstegen.

In het gedeelte van de Diepstraat dat autoluw wordt ingericht, worden vier bestaande parkeervakken omgevormd tot laad- en losplaats. Ook komt er een aantal parkeervakken voor vergunninghouders.

Forse kritiek
De maatregelen die de gemeente wil nemen om het parkeren in de oude kern van Eijsden beter te reguleren werden eerder deze maand gepresenteerd tijdens een commissievergadering.

Bewoners die in groten getale naar de raadszaal waren gekomen, uitten voorafgaand aan de bijeenkomst forse kritiek. Niet alleen vonden ze de voorgenomen veranderingen niet ver genoeg gaan, ze vonden het ook onbegrijpelijk dat het eindvoorstel van het college niet eerst met hen was besproken.

Het aangepaste voorstel komt dinsdagavond aan bod tijdens de raadsvergadering.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Inwoners Eijsden zijn tegen de uitbreiding van toerisme
Eijsden-Margraten pleit voor de trein
'Drastische maatregelen wanneer overlast niet afneemt'
Fusie tussen Eijsden en Margraten verliep rustig
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen